Afbeelding

Bibliotheek is op zoek naar medewerkers

Algemeen Regio nieuws

Ben jij op zoek naar een leuke baan bij de bieb? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken twee nieuwe collega’s die het geweldig vinden om in de bibliotheek te werken als Medewerker Service voor +- 7 uur per week.

De medewerker service is een gastvrije serviceverlener die onze klanten proactief adviseert en helpt. Je bent voor onze klant altijd het eerste aanspreekpunt, wijst onze klant actief de weg en brengt op ondernemende wijze het bibliotheekaanbod en de programmering onder de aandacht. Ben of ken jij de persoon die we zoeken? Bekijk de vacature via obvw.nl/vacatures en neem contact met ons op!

Start nieuwe cursus Muziek op schoot voor 1 tot 2 jarigen in Bibliotheek Voorschoten
Woensdag 11 mei start er weer een nieuwe cursus Muziek op Schoot in de bibliotheek!
In de muziekles voor dreumessen worden schootliedjes zoals paardje rijden afgewisseld met dans, bewegingsliedjes en kiekeboe. We verkennen kleine instrumentjes zoals de shakers, belletjes en klokken. Kinderen zijn geboeid door de gitaar en de fluit: sfeer is heel belangrijk.

Kinderen leren met vertrouwen de ruimte in te gaan met de veilige aanwezigheid van papa, mama of grootouder. Het meest favoriete materiaal zijn de blokjes!
Data: woensdag 11 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni. Tijd: van 9.30 uur tot 10.15 uur. Kosten: leden € 75,00, niet-leden € 85,00Tickets via obvw.nl/jeugd

Albelli fotoboek maken op de laptop
Wie doet het niet? Foto’s maken met een camera of smartphone? Natuurlijk is het leuk om die foto’s te digitaal te bekijken, maar ook leuk is om van de mooiste foto’s een fotoboek samen te stellen en te laten afdrukken. Samen maken we een Albelli fotoboek op de laptop!

Maandag 9 mei | Bibliotheek Voorschoten | 14.00 - 16.00. Leden €6,- / niet-leden €8,- incl. koffie/thee. Bestel je tickets via obvw.nl/leren

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Leer het in de bibliotheek

In de workshop ‘Digivitaler’ maak je kennis met digitale zorg. Verschillende vormen van digitale zorg worden behandeld zoals Thuisarts.nl en Apotheek.nl. Ook besteden we aandacht aan patiëntenportalen van huisartsen en de regionale ziekenhuizen zoals Alrijne en Medisch Centrum Haaglanden.

Donderdag 12 mei | Bibliotheek Voorschoten | 14.00 - 16.00. Leden € 6,- / niet-leden € 8,- inclusief koffie/thee. Bestel je tickets via obvw.nl/leren

Vriend van de Bibliotheek

Voor iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt! We zijn blij met onze Vrienden en dankbaar voor hun steun. Vrienden maken het immers mogelijk dat de bibliotheek iets extra’s kan doen en daardoor nog meer invulling kan geven aan haar belangrijke rol als huiskamer van de samenleving. Mooie voorbeelden zijn de BelevenisTafel en de aanschaf van een nieuw aquarium. Daarbij zorgen onze Vrienden ervoor dat we straks actuele titels nóg eerder aan kunnen schaffen: je herkent deze boeken aan de speciale oranje Vriendensticker. Wil je ook vriend worden? Meld je aan via obvw.nl/vriend!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 3 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 8 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24