Bart Carpentier Alting, eigenaar Vlietland, wethouder Van Eekelen en Pieter Alders van het Aquapark
Bart Carpentier Alting, eigenaar Vlietland, wethouder Van Eekelen en Pieter Alders van het Aquapark Foto: VSK

Grootste aquapark van Nederland in Vlietland

Algemeen Regio nieuws

Het is Leidschendams grondgebied maar recreatiegebied Vlietland ligt heel tegen de Voorschotense grens, aan de overkant van de Vliet. Vanmiddag werd daar Storm Aquapretpark, het grootste waterpretpark van Nederland, geopend door wethouder Astrid van Eekelen van Leidschendam-Voorburg. 

Het komende zomerseizoen kunnen bezoekers volop genieten van het geheel vernieuwde en uitgebreide Storm Aquapretpark in Vlietland met attracties als Skyrocket, Jungle Joe en Summit Express. Ook kunnen er aan land houten hutten gebouwd worden. 

Naast vele duizenden reguliere bezoekers trekt het Aquapretpark in Vlietland elk jaar veel sportverenigingen en scholen voor een leuk en sportief uitje.

‘Het leuke aan het Aquapark is dat het niet in een afgesloten deel ligt, maar op en aan het water op openbaar terrein, en zodoende toegankelijk is voor iedereen’, zegt Pieter Alders die samen met Roland Venekamp eigenaar en exploitant is van het Aquapark. De twee begonnen in 2014 met een klein park. In de afgelopen jaren is het flink uitgebreid zodat het zich nu ‘de grootste van Nederland’ mag noemen. Helemaal klaar is het park nog niet, zo komt er nog een trampolineveld. 

Het park is voor Voorschotenaren makkelijk te bereiken met de fiets. Over de blauwe brug, richting de Rijnlandroute, staan borden ‘aquapark’. Op het park zijn ook warme snacks te koop. Het park is, afhankelijk van het weer, tot half september geopend. 

Meer info: www.stormaquapark.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 16 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 16 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 16 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 16 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 21 uur geleden