Bart Carpentier Alting, eigenaar Vlietland, wethouder Van Eekelen en Pieter Alders van het Aquapark
Bart Carpentier Alting, eigenaar Vlietland, wethouder Van Eekelen en Pieter Alders van het Aquapark Foto: VSK

Grootste aquapark van Nederland in Vlietland

Algemeen Regio nieuws

Het is Leidschendams grondgebied maar recreatiegebied Vlietland ligt heel tegen de Voorschotense grens, aan de overkant van de Vliet. Vanmiddag werd daar Storm Aquapretpark, het grootste waterpretpark van Nederland, geopend door wethouder Astrid van Eekelen van Leidschendam-Voorburg. 

Het komende zomerseizoen kunnen bezoekers volop genieten van het geheel vernieuwde en uitgebreide Storm Aquapretpark in Vlietland met attracties als Skyrocket, Jungle Joe en Summit Express. Ook kunnen er aan land houten hutten gebouwd worden. 

Naast vele duizenden reguliere bezoekers trekt het Aquapretpark in Vlietland elk jaar veel sportverenigingen en scholen voor een leuk en sportief uitje.

‘Het leuke aan het Aquapark is dat het niet in een afgesloten deel ligt, maar op en aan het water op openbaar terrein, en zodoende toegankelijk is voor iedereen’, zegt Pieter Alders die samen met Roland Venekamp eigenaar en exploitant is van het Aquapark. De twee begonnen in 2014 met een klein park. In de afgelopen jaren is het flink uitgebreid zodat het zich nu ‘de grootste van Nederland’ mag noemen. Helemaal klaar is het park nog niet, zo komt er nog een trampolineveld. 

Het park is voor Voorschotenaren makkelijk te bereiken met de fiets. Over de blauwe brug, richting de Rijnlandroute, staan borden ‘aquapark’. Op het park zijn ook warme snacks te koop. Het park is, afhankelijk van het weer, tot half september geopend. 

Meer info: www.stormaquapark.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00