Afbeelding

Voertuiginzegening voor een veilige vakantie

Algemeen Regio nieuws

Auto, fiets, kinderwagen, scootmobiel of rollater: op zondag 3 juli kunnen al deze voertuigen worden gezegd door Bisschop van Luyn. Dat gebeurt om 12.00 uur op de parkeerplaats naast de Laurentiuskerk aan de Leidseweg. 

Als Katholiek gebruik is de voertuigzegening verbonden met de verering van de Heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Zijn feestdag valt op 25 juli. Omdat de meesten dan al op vakantie zijn, vindt de voertuigzegening al op 3 juli plaats. De zegen kan aan een auto worden gegeven, maar ook de fiets, kinderwagen, scootmobiel en rollator zijn uiteraard welkom. 

Deze zegen is niet alleen voor het voertuig of bestuurder zelf, maar ook voor wie men onderweg tegenkomt. Dat het voertuig de bestuurder en inzittenden steeds veilig naar z’n bestemming en terug naar huis mag brengen, en goed onderhouden blijft. Wel zo prettig met de grote vakantie in aantocht.

Ieder krijgt een klein aandenken en er zijn ter plekke beeldjes van de Heilige Christoffel te koop (zolang de voorraad strekt)

Aansluitend is er een lunch met gezinnen in de tuin van de kerk. Ieder wordt verzocht zijn eigen lunch te verzorgen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 9 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24