Afbeelding
Foto: Veurs Lyceum

Opening Technasium werkplaats Veurs Lyceum

Algemeen Regio nieuws

De Technasium werkplaats van het Veurs Lyceum in Leidschendam is 22 juni jl. feestelijk geopend door de nieuwe Wethouder Onderwijs van gemeente Leidschendam-Voorburg, Jeffrey Keus. 

Het Veurs is sinds vorig jaar een Technasium en inmiddels is het enorme lokaal, waar de leerlingen Technasium onderwijs volgen, gereed.

Rector Philip de Vries: “het is geweldig dat de moderne werkplaats nu af is; het is een prachtplek die leerlingen stimuleert samen te werken, onderzoek te doen en dingen te ontwerpen. Er zijn onder meer 3D-printers en een lasersnijder geplaatst. Technasium is echt modern onderwijs dat leerlingen iets extra’s biedt bovenop alle reguliere vakken. Je kunt er zelfs examen in doen. 

Binnen het Technasium werken de leerlingen aan opdrachten en uitdagingen voor bedrijven uit de regio en soms ook de gemeente. Leerlingen ontwikkelen hierbij vaardigheden als samenwerken, organiseren, projectmatig werken, scrummen, onderzoeken, ontwerpen, programmeren en presenteren. 

Het Veurs Lyceum vindt het naast een regulier aanbod van vakken belangrijk om de leerlingen nog meer mee te geven om ze zo nog beter op de toekomst voor te bereiden. Daarnaast vinden we het belangrijk in verbinding te zijn met onze omgeving: daarom hebben we opdrachtgevers als de gemeente en lokale bedrijven.”

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 13 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 16 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 18 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00