<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Huisartsenpraktijken vrijdagmiddag 1 juli alleen voor spoed bereikbaar

De Voorschotense huisartsen voeren, net als alle artsen in Nederland, deze week actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. Op vrijdagmiddag 1 juli trekken de artsen naar het Malieveld. De praktijken zijn dan alleen voor spoedgevallen bereikbaar. 

De artsen vinden dat iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts maar dat staat onder druk. De werkdruk is huizenhoog en wanneer patiënten verwezen moeten worden naar het ziekenhuis en GGZ zijn er vaak lange wachttijden. 

De artsen willen vooral meer tijd hebben voor de patiënten, minder drukte in de avonden, nachten en weekenden en betaalbare huisvesting voor huisartsenpraktijken. Tenslotte pleiten ze er voor dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, GGZ en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan de huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. 

Meer weten over de actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/actieweek/<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten