De termijn voor opvang van statushouders bij Hotel De Gouden Leeuw is verlengd.
De termijn voor opvang van statushouders bij Hotel De Gouden Leeuw is verlengd. Foto: VSK

Gemeente verlengt termijn noodopvanglocatie Gouden Leeuw

Algemeen Regio nieuws

De gemeente Voorschoten verlengt op verzoek van het COA de termijn van de noodopvanglocatie in hotel Van der Valk De Gouden Leeuw tot 1 december 2023. 

Het COA geeft aan dat de druk op de opvang van vluchtelingen nog steeds ongekend hoog, en het vinden van voldoende opvangcapaciteit erg complex is. Het sluiten van tijdelijke opvanglocaties en een verhoogde instroom en vertraagde uitstroom van vluchtelingen stelt het COA voor grote uitdagingen. 

De noodopvanglocatie in hotel Van der Valk is volgens het COA een belangrijke schakel in het opvangproces. Daarom heeft het COA het college verzocht om deze noodopvanglocatie onder dezelfde condities te verlengen. 

De gemeente heeft na een positieve bewonersbijeenkomst met omwonenden besloten om deze termijn te verlengen. De doelgroep voor de uitbreiding betreft dezelfde doelgroep die al in het hotel verblijft. Het gaat om statushouders die in afwachting zijn van een permanente woning in een andere gemeente, en/of nareizigers die komen voor gezinshereniging. Het gaat hier om een groep mensen met toekomstperspectief in Nederland.

Groot tekort aan opvangplekken
Er is op dit moment landelijk een groot tekort aan opvangplekken bij de asielzoekerscentra (azc’s). Veel plekken worden nu nog ‘bezet’ door statushouders die wachten op een permanente woning. Door het organiseren van tijdelijke noodopvang draagt de gemeente Voorschoten bij aan het ontlasten van de azc’s en het versnellen van het integreren van de statushouders in de Nederlandse samenleving.

Meer informatie
Voor meer informatie over de tijdelijke noodopvang, kunnen inwoners terecht op de gemeentelijke website. Hier staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Overige vragen kunnen gesteld worden aan het Klant Contact Centrum van de gemeente (KCC) via het e-mailadres gemeente@voorschoten.nl of het telefoonnummer 14071.

Meldingen en klachten die direct met de opvanglocatie te maken hebben, kunt u melden bij de locatieleider van het COA. Dat kan via het telefoonnummer 06-52475188.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00