Afbeelding
Foto: VSK

Voorschoten heeft maximale capaciteit voor noodopvang bereikt

Algemeen Gemeenteberichten

Sinds afgelopen zaterdag 1 oktober zijn er 80 extra opvangplekken voor statushouders en na-reizigers gerealiseerd bij Van der Valk Gouden Leeuw. Het totaal aantal bedden voor (crisis) noodopvang komt op 200. De gemeente Voorschoten heeft bij het COA aangegeven dat met deze uitbreiding de maximale capaciteit voor (crisis)noodopvang in Voorschoten is bereikt. De tijdelijke opvang duurt tot 1 februari 2023. Dat meldt de gemeente in een persbericht: 

De doelgroep voor de uitbreiding betreft dezelfde doelgroep die reeds in het hotel verblijft. Deze week zijn een aantal nieuwe statushouders en nareizigers naar hotel Van der Valk gekomen. Het is nog onbekend wanneer er meer nieuwe statushouders en nareizigers komen. Dit is afhankelijk van de uitstroom in Ter Apel.

Groot tekort aan opvangplekken
Er is op dit moment landelijk een groot tekort aan opvangplekken bij de asielzoekerscentra (azc’s). Veel plekken in de asielzoekerscentra van het COA worden nu nog ‘bezet’ gehouden door statushouders die wachten op een permanente woning. Door het organiseren van tijdelijke opvang draagt de gemeente Voorschoten bij aan het ontlasten van de azc’s en het versnellen van het integreren van de statushouders in de Nederlandse samenleving.

Meer informatie
Voor meer informatie over de tijdelijke (crisis)noodopvang, kunnen inwoners terecht op de gemeentelijke website. Hier staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Overige vragen kunnen gesteld worden aan het Klant Contact Centrum van de gemeente (KCC) via het e-mailadres gemeente@voorschoten.nl of het telefoonnummer 14071.

Meldingen en klachten die direct met de opvanglocatie te maken hebben, kunt u melden bij de locatieleider van het COA. Dat kan via het telefoonnummer (06)52475188.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1