Hotel De Gouden Leeuw
Hotel De Gouden Leeuw Foto: VSK

Statushouders gearriveerd in Gouden Leeuw

Algemeen Regio nieuws

Persbericht gemeente Voorschoten.
120 statushouders en nareizigers hebben op dinsdag 26 juli hun intrek genomen in Van der Valk hotel De Gouden Leeuw. Deze crisisnoodopvang is geregeld door de gemeente Voorschoten in samenwerking met het COA (Centraal Orgaan voor opvang Asielzoekers). De tijdelijk opvang is voor een periode van 6 maanden.
De statushouders –dit zijn asielzoekers met een vergunning voor verblijf– en nareizigers zijn onder begeleiding van het COA naar het Van der Valk hotel gekomen. Zij wonen tijdelijk in het hotel totdat zij in een andere gemeente een woning krijgen toegewezen of met hun gezin herenigd kunnen worden.

Helpen als vrijwilliger
Om deze tijdelijke opvang voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen, kan het COA vrijwillige hulp goed gebruiken. Inwoners kunnen zich hiervoor aanmelden bij Vrijwilligvoorschoten, of VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers. Belangrijk is daarbij te vermelden dat men vrijwilliger wil worden in Voorschoten.

Inwoners kunnen zich ook aanmelden als taalmaatje via het Taalhuis in de bibliotheek. Bel hiervoor met (071) 561 56 78, stuur een mail naar taal@obvw.nl, of vul het online aanmeldingsformulier in op Taalhuis (obvw.nl).

Groot tekort aan opvangplekken
Er is op dit moment landelijk een groot tekort aan opvangplekken bij de asielzoekerscentra (azc’s). Veel plekken in de asielzoekerscentra van het COA worden nu nog ‘bezet’ gehouden door statushouders die wachten op een permanente woning. Door het organiseren van tijdelijke opvang draagt de gemeente Voorschoten bij aan het ontlasten van de azc’s en het versnellen van het integreren van de statushouders in de Nederlandse samenleving.

Meer informatie
Voor meer informatie over de tijdelijke crisisnoodopvang, kunnen inwoners terecht op de gemeentelijke website. Hier staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Overige vragen kunnen gesteld worden aan het Klant Contact Centrum van de gemeente (KCC) via het e-mailadres gemeente@voorschoten.nl of het telefoonnummer 14071.

Meldingen en klachten die direct met de opvanglocatie te maken hebben, kunt u melden bij de locatieleider van het COA. Dat kan via het telefoonnummer (06)52475188.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42