Hotel De Gouden Leeuw
Hotel De Gouden Leeuw Foto: VSK

Statushouders gearriveerd in Gouden Leeuw

Algemeen Regio nieuws

Persbericht gemeente Voorschoten.
120 statushouders en nareizigers hebben op dinsdag 26 juli hun intrek genomen in Van der Valk hotel De Gouden Leeuw. Deze crisisnoodopvang is geregeld door de gemeente Voorschoten in samenwerking met het COA (Centraal Orgaan voor opvang Asielzoekers). De tijdelijk opvang is voor een periode van 6 maanden.
De statushouders –dit zijn asielzoekers met een vergunning voor verblijf– en nareizigers zijn onder begeleiding van het COA naar het Van der Valk hotel gekomen. Zij wonen tijdelijk in het hotel totdat zij in een andere gemeente een woning krijgen toegewezen of met hun gezin herenigd kunnen worden.

Helpen als vrijwilliger
Om deze tijdelijke opvang voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen, kan het COA vrijwillige hulp goed gebruiken. Inwoners kunnen zich hiervoor aanmelden bij Vrijwilligvoorschoten, of VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers. Belangrijk is daarbij te vermelden dat men vrijwilliger wil worden in Voorschoten.

Inwoners kunnen zich ook aanmelden als taalmaatje via het Taalhuis in de bibliotheek. Bel hiervoor met (071) 561 56 78, stuur een mail naar taal@obvw.nl, of vul het online aanmeldingsformulier in op Taalhuis (obvw.nl).

Groot tekort aan opvangplekken
Er is op dit moment landelijk een groot tekort aan opvangplekken bij de asielzoekerscentra (azc’s). Veel plekken in de asielzoekerscentra van het COA worden nu nog ‘bezet’ gehouden door statushouders die wachten op een permanente woning. Door het organiseren van tijdelijke opvang draagt de gemeente Voorschoten bij aan het ontlasten van de azc’s en het versnellen van het integreren van de statushouders in de Nederlandse samenleving.

Meer informatie
Voor meer informatie over de tijdelijke crisisnoodopvang, kunnen inwoners terecht op de gemeentelijke website. Hier staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Overige vragen kunnen gesteld worden aan het Klant Contact Centrum van de gemeente (KCC) via het e-mailadres gemeente@voorschoten.nl of het telefoonnummer 14071.

Meldingen en klachten die direct met de opvanglocatie te maken hebben, kunt u melden bij de locatieleider van het COA. Dat kan via het telefoonnummer (06)52475188.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 9 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 18 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9