Afbeelding
Foto:

1 t/m 7 juni Week van de Jonge Mantelzorger

Algemeen

Eén week lang heeft de jonge mantelzorger echt de aandacht van Nederland. Ook in Voorschoten. 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 25 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. 
Om hier bewustwording voor te creëren is de ‘Week van de Jonge Mantelzorger’ in het leven geroepen. Deze landelijke campagne is bedoeld om jonge mantelzorgers en hun omgeving aan te moedigen om over hun zorgen te praten of gebruik te maken van hulp.  
Jonge mantelzorger? Meld je aan en ontvang een cadeaubon t.w.v. 15 euro

Vandaag hebben de medewerkers van Voorschoten Voor Elkaar in aanwezigheid van wethouder Hubert Schokker, met het ophangen van een groot spandoek aan de Kon. Julianalaan in Voorschoten, de aftrap gegeven voor de start van de week van de Jonge Mantelzorger. ‘Het is ontzettend belangrijk dat wij aandacht hebben voor de situatie van jonge mantelzorgers. Je denkt bij mantelzorger meestal aan oudere mensen die deze taken verrichten, maar er zijn ook heel veel jongeren die mantelzorger zijn. Voor hen is de combinatie school of werk met de zorg voor, meestal, een familielid heel zwaar. Het is goed dat daar aandacht voor is’, aldus de wethouder. 

‘Met  posters en de spandoekactie willen wij jonge mantelzorgers laten weten dat ze contact kunnen opnemen voor hulp en/of ondersteuning bij hun mantelzorgtaken. Ook kunnen we hem/haar dan op de hoogte houden van al onze activiteiten die we voor jonge mantelzorgers organiseren. Speciaal voor hen heeft Voorschoten Voor Elkaar bovendien een cadeaubon ter waarde van €15,- klaarliggen’, aldus Diantha Hermans contactpersoon voor de Jonge Mantelzorgers bij Voorschoten Voor Elkaar.

Ben of ken jij een jonge mantelzorger?

Neem dan contact op met Diantha Hermans via mantelzorg@voorschotenvoorelkaar.nl of bel 071 - 561 90 01. Je kunt je ook aanmelden via het formulier op de website https://voorschotenvoorelkaar.nl/forms/aanmeldformulier-jonge-mantelzorgers.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 8 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 7 mei, 14:47 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1