Afbeelding

Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten

Algemeen

In het weekend van de Nationale Archeologiedagen organiseert Museum Voorschoten op zaterdag 17 juni een archeo-workshop voor kinderen van 8 - 12 jaar.

De Stichting ‘Nationale Archeologiedagen’ zet zich in om de Nederlandse archeologie toegankelijker te maken voor iedereen, zodat veel meer mensen kunnen genieten van al het leuke en leerzame dat deze spannende wetenschap te bieden heeft. Museum Voorschoten doet mee en organiseert een archeo-workshop voor kinderen van 8 – 12 jaar.
In de archeo-workshop gaan kinderen aan de slag met echte archeologische vondsten en leren zij hoe het is om een archeoloog te zijn. Zij graven voorwerpen op, bepalen met wat voor vondsten ze te maken hebben en werken samen aan het maken van hun eigen tentoonstelling. De workshop wordt begeleid door twee enthousiaste museumdocenten die de kinderen voorzien van uitleg en leuke weetjes.


Tijdstip: zaterdag 17 juni, 14:00 -16:00 uurPlaats: Museum Voorschoten, Voorstraat 17Kosten: €5,- per kind Aanmelden via de website museumvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 23 uur geleden 1