De jury van de allereerste Voorschoten Awards met vlnr: Yvonne van Balen, Hubert Schokker, Femke Hameetman, Hans Douw, Hans van der Elst
De jury van de allereerste Voorschoten Awards met vlnr: Yvonne van Balen, Hubert Schokker, Femke Hameetman, Hans Douw, Hans van der Elst

Wie winnen de allereerste Voorschoten Awards

Algemeen Regio nieuws

Vrijdag 8 september is het zo ver. Dan worden de allereerste Voorschoten Awards uitgereikt in Het Kruispunt om 19.30 uur. Iedereen is welkom in de kerk aan de Schoolstraat 2. Wel even aanmelden via voorschotenawards@voorschoten.nl. 

Twee weken geleden maakte de jury de genomineerden bekend in de categorieën Cultuur, Sport en Vrijwilligers van de Voorschoten Awards. De deskundige jury, bestaande uit Hans van der Elst (wethouder Cultuur), Hubert Schokker (wethouder Sport), Femke Hameetman (directeur Dordrechts Museum), Hans Douw (sportcolumnist) en Yvonne van Balen (directeur welzijnsorganisatie Voorschoten voor Elkaar) koos eerder deze zomer uit 100 aanmeldingen de gelukkige kandidaten. Dit zijn de genomineerden: 

Categorie Cultuur:
Maria Rosenmöller: “Alle activiteiten die Maria Rosenmöller op het gebied van muziek ontplooit -en dat zijn er vele- doet zij op een zeer enthousiasmerende en stimulerende wijze. Een drijvende kracht op het gebied van muziek voor jong en oud in heel Voorschoten.”
Podium Jong Professionals Jazz: “Dit team zet zich in om jongeren bij de muziekwereld te betrekken door ze de gelegenheid te geven om op te treden, zo doen ze ervaring op. Omdat het uniek is wat ze doen hebben ze Voorschoten op de kaart gezet.”
Polien van der Krogt: “Zij is al 60 jaar spelend lid van muziekvereniging Laurentius. En niet alleen spelend lid, maar Polien is door de jaren heen heel actief geweest met allerlei andere functies en dingen binnen de club”

Categorie Sport:
Adri Hendriks: “Hij is al decennia de kurk waar de ijsclub op drijft. Als ijsmeester van de IJsclub zorgt hij dat we bij vorst zo lang en goed mogelijk kunnen schaatsen, waarbij hij ook een grote groep vrijwilligers op de been weet te brengen.”
Ed Zijl: “Met zijn 77 jaar zet Ed zich al jaren met hart en ziel in voor de Atletiektak van Voorschoten ‘97. Elke dinsdag, donderdag én in het weekend verzorgt Ed training op de atletiekbaan, in de wijk, in de duinen of op het strand. Zonder Ed zou de Atletiekvereniging niet zo bruisend zijn.”
Jolanda Zonneveld: “Jolanda is al bijna 40 jaar actief als trainster bij gymnastiekvereniging Avanti. Eerst als turnleiding, maar dans is haar grote passie. Menig Voorschotenaar heeft haar als juf gehad. Ze start haar woensdag met de 4jarigen, en eindigt de dag ‘s avonds met wedstrijdtraining A20+. Deze groep behoort tot de top van Nederland.

Categorie Vrijwilligers
Leontien Wisman: “Op altijd energieke, enthousiaste en gezellige wijze zet ze zich in voor de hockeyclub. Jarenlang bestuur, alle feesten en partijen organiseren, sleuren, duwen, trekken aan de organisatie. Staat altijd voor iedereen klaar. Regelt altijd alles met gemeente, andere besturen. Zet zich in voor iedereen!”
Simone van der Cingel: “Simone zet zich, belangeloos, in voor de minder bedeelde medemens in Voorschoten en omstreken door het samenstellen van Sint en verjaardagboxen zodat geen kind zonder cadeautje hoeft te zitten op zijn verjaardag of met Sinterklaas.
Vrijwillige brandweer Voorschoten: “Enthousiaste vrijwillige groep mensen die dagelijks hun hele privéleven om de brandweer heen plannen. Tomeloze inzet voor de brandweer van Voorschoten. Denk aan: altijd bereikbaar, mensen in hun kracht zetten, rug recht houden voor de belangen van de burgers van Voorschoten en dat ze zo goed mogelijk geholpen worden.”

Uitreiking awards
De winnaars worden vrijdag 8 september vanaf 19.30 uur in Het Kruispunt (Schoolstraat 2) bekend gemaakt. Dan wordt ook een jeugdprijs uitgereikt. Inwoners zijn welkom. Aanmelden kan via voorschotenawards@voorschoten.nl. Wees er snel bij want vol=vol. Info: voorschoten.nl/voorschoten-awards.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00