Afbeelding

Voorschoten wereldnieuws

Column Regio nieuws

Voorschoten was wereldnieuws, al was de aanleiding een vreselijk treinongeluk triest. Gelukkig zaten er niet zoveel mensen in de nachttrein want anders waren er vermoedelijk veel meer slachtoffers geweest. 

Voorschoten handelde bestuurlijk actief en er waren ook  vrijwilligers die hielpen. De hinder er na duurde nog best lang, maar hopelijk kan het spoor inmiddels weer worden gebruikt, zodat er minder auto’s en bussen door de straten van ons dorp rijden en iedereen weer naar zijn werk kan komen. 

Inmiddels gaat het gewone leven, ook politiek hier verder. De dag na het treinongeluk vond de maandelijkse raadsvergadering plaats. Er was bij de vergadering  opwinding over de plannen voor woonruimte voor asielzoekers en over wat we daar binnen de regio over afspraken en over wat de rijksoverheid met een wet in wording wil. Voorschoten heeft zich terecht behoorlijk ruimhartig opgesteld, maar we moeten ook kijken naar de jongeren uit onze eigen gemeente die woonruimte zoeken en vooral betaalbare. Het zal dus net als in veel andere gemeenten, lastig blijven.

Een belangrijk thema was ook de sport. De gemeente wil meer mensen laten sporten en dat is goed, De Raad vroeg daarbij terecht ook aandacht voor de sportaccommodaties . Dat is nodig ook, maar er is momenteel vooral geld om mensen meer te laten bewegen vanuit de provinciale regeling met de naam Spuk. Toch zullen aansluitend ook accommodaties aandacht moeten krijgen. 

Het CDA zoekt op het moment dat ik dit schrijf nog naar een wethouder en dat betekent  extra werk voor de wethouders Paul de Bruijn en Hans van der Elst.  

En zo gaan we verder in Voorschoten en het lijkt er op, dat het zonnetje vaker gaat schijnen, want het voorjaar komt moeizaam op gang. Het is voor onze ondernemers en voor de terrassen fijn en zakelijk goed als we weer meer buiten komen en dat willen we natuurlijk allemaal.

Helma Neppérus
Oud-Kamerlid en
oud-raadslid voor de VVD


Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 14 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 17 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 19 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00