Afbeelding

Wethouder Hubert Schokker geeft startsein Stoptober

Algemeen

Stoptober komt eraan. Voor het tiende jaar roepen we rokers in Nederland op om vanaf 1 oktober vier weken te stoppen met roken. In Voorschoten geeft wethouder Hubert Schokker op 29 september het startsein.

 Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Uit onderzoek blijkt dat goede begeleiding bij het stoppen met roken helpt. Daarom doet de gemeente Voorschoten mee aan Stoptober. Vrijdag 29 september om 10.00 uur geeft wethouder Hubert Schokker het startsein. Ook jeugdvoorzitter Remco Dubbeling van voetbalclub Voorschoten ’97 en huisarts Oscar Nijst zijn daarbij aanwezig.

 Het startsein vindt plaats op de markt, ter hoogte van het Wapen van Voorschoten. Daar staat een speciale informatiecamper van Hecht GGD Hollands-Midden. Tot 13.00 uur gaan deskundigen van de GGD met het winkelende publiek in gesprek. Zij geven informatie, beantwoorden vragen en helpen bij het aanmelden voor Stoptober.

 Goed voor je gezondheid en je portemonnee

“Al bijna 500.000 mensen deden in Nederland mee aan Stoptober”, weet wethouder Schokker. “Maar liefst zeventig procent hield het vol om vier weken niet te roken. Ruim de helft van de deelnemers was na drie maanden nog steeds gestopt. Het laat zien hoe belangrijk het is om hulp te krijgen en het samen te doen.”

 De wethouder roept inwoners die willen stoppen met roken van harte op om van deze kans gebruik te maken. “Stoppen is goed voor je gezondheid en je portemonnee. Bovendien geven we daarmee het juiste voorbeeld aan jongeren die nog niet roken. Want de beste manier om van roken af te komen, is nog altijd om er niet aan te beginnen.”

 Meedoen?

Rokers die willen meedoen aan Stoptober kunnen zich aanmelden bij de huisarts of via www.stoptober.nl. Op 1 oktober begint de 28-dagen-niet-rokenreis. Deelnemers krijgen iedere dag steun en aanmoediging om het vol te houden, bijvoorbeeld met motiverende berichten en filmpjes op sociale media, Stoptober.tv en de Stoptober-app.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1