B&B Vol Liefde hield de hele zomer vele kijkers geboeid. Voorschotenaar Thomas (rechts) reisde voor de liefde af naar Petri, Paul (l) ging naar Spanje voor een eventuele liefde met Debbie. Foto PR
B&B Vol Liefde hield de hele zomer vele kijkers geboeid. Voorschotenaar Thomas (rechts) reisde voor de liefde af naar Petri, Paul (l) ging naar Spanje voor een eventuele liefde met Debbie. Foto PR

“B&B Vol Liefde heeft mij tóch aan de liefde geholpen”

Algemeen Regio nieuws

Het populaire tv-programma B&B Vol Liefde heeft veel Nederlanders wekenlang bezig gehouden met hun liefdesavonturen. Eén van de deelnemers was Thomas (64), die vanuit Voorschoten naar Frankrijk afreisde om B&B-eigenaar Petri te ontmoeten. “Toen ik hoorde dat ik was uitgekozen om bij Petri langs te komen, vroeg ik mijzelf wel even af wat ik in godsnaam had gedaan”. 

door Rosanne Peters

Eerst wat meer over jou. Hoe ben je in Voorschoten terecht gekomen?
“Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, maar heb onder andere in Purmerend, Almere en Leiden gewoond. Door de liefde ben ik in Voorschoten terecht gekomen! Een buurman vroeg mij destijds te helpen met het opknappen van de website van de ijshal in Leiden. Als ICT’er kon ik daar prima bij helpen en toevallig leerde ik via die klus een leuke vrouw uit Voorschoten kennen. Na een tijdje was ik vaker bij haar thuis in Voorschoten dan in mijn eigen huis in de Stevenshof, dat ik bij haar in trok. Na zes jaar is die relatie uit gegaan, maar weg uit Voorschoten wilde ik niet. Het is een super gezellig dorp!”

Begin dit jaar heb je je opgegeven bij B&B Vol Liefde om bij Petri in Frankrijk langs te gaan. Hoe is dat gegaan?
“Het programma is opgenomen tussen half mei en eind juni. Eind mei was het aan mij de beurt bij Petri langs te gaan, waar ik uiteindelijk ruim een week ben gebleven. Toen ik de oproep van Petri zag wist ik al dat het geen liefde op eerste gezicht zou zijn. Maar je weet het nooit, liefde kan altijd groeien. Toch voelde het een beetje alsof ik mij opgaf voor een blind date, omdat je je keuze baseert op een filmpje van nog geen minuut. Maar mijn droom om een Bed en Breakfast te hebben maakte dat ik toch de gok wilde wagen. Toen ik later hoorde dat door Petri was uitgekozen om bij haar langs te komen, vroeg ik mijzelf wel even af wat ik in godsnaam had gedaan. Op tv komen was toch niks voor mij?”

Hoe heb je dit avontuur ervaren?
“Uiteindelijk heb ik het vreselijk naar mijn zin gehad, ook al zat er geen liefde in. De ervaring met Petri, maar ook de sfeer met de hele cameraploeg en andere betrokkenen was heel goed. Dat ik zelf graag het positieve en het leuke ergens van inzie, ook al kan het spannend zijn in een nieuwe omgeving, helpt natuurlijk ook.

Achteraf gezien vind ik dat ons verhaal negatiever in beeld is gebracht dan het daadwerkelijk was. Ook Petri is op tv en social media negatief neergezet, dat is niet leuk. Iedereen heeft een mening, maar mensen kennen het hele verhaal niet. De sfeer tijdens mijn laatste paar dagen in Frankrijk bijvoorbeeld, leek een stuk slechter dan het was. Ook in de laatste aflevering waarin ik vertrok kwam het over alsof ik ‘zielig’ was. Als je dat achteraf ziet, zit je wel even tenenkrommend op de bank. Ik begrijp dat goede kijkcijfers belangrijk zijn, maar ik heb gewoon een hele leuke week gehad! Uiteindelijk zien mensen fragmenten en maar een klein stukje van het hele verhaal. Na de opnames waren sommige stukjes daarvan ook voor mij nog een verrassing. Petri en ik werden beide wel eens apart genomen om voor de camera iets te zeggen, als je dan achteraf Petri hoort zeggen dat ze mij toch wel een saaie Piet vond, zit je wel even met je wenkbrauwen omhoog.”

Hoe voelt het om ineens herkend te worden op straat?
“Ik dacht dat er bijna niemand naar dit programma keek, maar daar bleek ik flink naast te zitten! Veel van mijn collega’s, familieleden en bijvoorbeeld mijn tennismaatjes keken niet, maar waren door mijn deelname toch wel heel nieuwsgierig geworden. Op straat krijg ik regelmatig een duim omhoog, verbaasde of vertwijfelde blikken of spreken mensen mij aan. Ik krijg zoveel leuke reacties, terwijl ik mij ook bewust ben van de narigheid op sociale media. Ik krijg wel eens wat doorgestuurd, maar ik hou mij daar liever niet mee bezig.”

Heb je inmiddels de liefde weten te vinden?
“Ik heb na mijn avontuur in Frankrijk nog een aantal brieven gekregen van vrouwen, maar daar heb ik niks mee gedaan. Ik heb de liefde namelijk weer gevonden! Door mijn deelname aan B&B Vol Liefde is het vuur tussen mij en mijn ex-vriendin weer aangewakkerd. We waren al twee jaar samen, maar besloten zo’n anderhalf jaar geleden een pauze in te lassen. We spraken elkaar af en toe nog wel via Whatsapp, maar door B&B Vol Liefde werd dat steeds meer. Het programma heeft mij misschien geen Bed en Breakfast vol liefde opgebracht in Frankrijk, maar het heeft mij tóch aan de liefde geholpen!”


Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1