Afbeelding
Foto: PR

Lichtjesavond vrijdag 8 december op begraafplaats Rosenburgh

Algemeen Gemeenteberichten

Zo tegen het einde van het jaar denken we vaker terug aan onze overleden dierbare(n). De behoefte om weer dichtbij die ene bijzondere persoon te zijn, is dan extra groot. Gemeente Voorschoten organiseert daarom op vrijdag 8 december opnieuw een Lichtjesavond op begraafplaats Rosenburgh. De Lichtjesavond biedt een moment van aandacht en warmte, als een lichtpuntje tijdens de donkere dagen. 

De begraafplaats is op vrijdag 8 december tussen 19.00 en 21.00 uur verlicht. Nabestaanden kunnen de begraafplaats bezoeken en brandende kaarsjes op de graven plaatsen. Bezoekers kunnen een eigen lichtje meenemen of een kaarsje krijgen van de begraafplaats.

In de aula van de begraafplaats wordt koffie en thee aangeboden en klinkt muziek. Aanwezigen die elders een dierbare hebben begraven of gecremeerd, kunnen hier een kaarsje branden.

Thema
Het thema van de Lichtjesavond is dit jaar ‘schaduw’; een schaduw die altijd bij je is.

Herdenken overleden kinderen
Voorafgaand aan de Lichtjesavond stelt gemeente Voorschoten, net als andere jaren, eenieder in de gelegenheid een korte bijeenkomst bij te wonen voor kinderen die zijn overleden. Deze speciale bijeenkomst vindt plaats van 18.00 tot 18.30 uur in de aula van de begraafplaats (inloop vanaf 17.45 uur). De kinderen worden geëerd en herinnerd door een kaars te branden, hun namen te noemen, te luisteren naar muziek, en troostende woorden en gedichten uit te spreken. Broertjes, zusjes, ouders, grootouders en andere familieleden die zich verbonden voelen, zijn welkom.

Wilt u de kinderherdenking bijwonen? Meldt u zich dan voorafgaand aan via Lichtjesavond@voorschoten.nl. Vermeld ook in de mail met hoeveel personen u komt, en de naam van het overleden kind met geboorte- en overlijdensdatum. U kunt ook een foto van het kind meesturen. Ook kunt u laten weten welk muziekstuk u eventueel zou willen horen. Aanmelden kan tot uiterlijk 12.00 uur op woensdag 6 december 2023.

Bezoekadres
Begraafplaats Rosenburgh
Rosenburgherlaan 5
2252 AX Voorschoten

Theehuis Jansland geopend
Tijdens de Lichtjesavond is Theehuis Jansland geopend. U bent hier welkom om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Theehuis Jansland ligt naast begraafplaats Rosenburgh.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1