Afbeelding

Beleef de wintermagie op Duivenvoorde

Algemeen Regio nieuws

De afsluiting van dit seizoen wordt extra speciaal met een scala aan activiteiten op Duivenvoorde. Kom met uw (klein)kinderen naar de viering van Sinterklaas op het kasteel, omarm de gezelligheid van de feestdagen met onze sfeervolle kerstbomenverkoop, bezoek onze beroemde feeërieke lichtjesrondleidingen of ontdek de unieke charme van de Winterfair “Smaak van de Winter.” In deze nieuwsbrief leest u er alles over.

Kerstbomenverkoop op Duivenvoorde, vanaf 30 november

Al vele jaren traditie, de gezellige kerstboomverkoop op Duivenvoorde.

Mooie en bijzondere sparren welke men zelf kan uitgraven en oppotten, verser kan niet. Deze bomen mogen na de kerst weer terug gebracht worden, een mooie duurzame manier om een echte boom in huis te hebben. Met het terug brengen lever je ook een kleine bijdrage aan de instandhouding van het kasteel en landgoed.

Heeft u liever een boom in de standaard (of op een kruis) zetten hebben wij ook vers gezaagde Nordmann sparren in verschillende hoogtes in de aanbieding. Zonder zware kluit zijn deze bomen makkelijker te hanteren. Ook opgemaakte kransen en ander kerstgroen is in de tuin verkrijgbaar.

De kerstbomenverkoop is dagelijks tot 16.30 uur. Let op: in verband met de Smaak van de Winter in het weekend van 8, 9, en 10 december hier op het landgoed, adviseren wij om op andere dagen dan deze uw kerstboom te komen halen.

Voorstelling Verhalen van Sinterklaas
Laatste kaarten: 25 & 26 november, 2 & 3 december

De geliefde familievoorstelling Verhalen van Sinterklaas is ook dit jaar weer te zien op Kasteel Duivenvoorde. Met een sprankelend nieuw avontuur dat jong en oud zal betoveren, belooft deze voorstelling een onvergetelijke ervaring te worden. Vier het magische Sinterklaasfeest in stijl en maak deel uit van een traditie die generaties verbindt. De voorstellingen zijn te bezoeken op 25, 26 november, 2 en 3 december.

Duivenvoorde is verheugd om de voorstelling Verhalen van Sinterklaas weer te mogen verwelkomen op het historische landgoed. Laat u ook dit jaar meevoeren in verwondering met een gloednieuw verhaal. Beleef het sprookje in de Marotzaal samen met Sinterklaas, Señor Piet, Pakjes Piet en de Sevilla’s uit Spanje. Een betoverende belevenis voor jong en oud.

Winterfair Smaak van de Winter
8, 9 en 10 december

Dit jaar bundelen Duivenvoorde en de organisatie van het Italië Evenement hun krachten voor de allereerste editie van de Winterfair, genaamd “Smaak van de Winter,” op 8, 9 en 10 december. Laat u Italiaans verrassen en verwennen in de betoverende tuinen van Duivenvoorde. Ontdek de smaak van de winter door middel van mode, koken, wijnen en cadeaus; dit wordt het meest bijzondere voorproefje op de (Italiaanse) feestdagen! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.smaakvandewinter.nl.

Bezoek de feeërieke lichtjesrondleidingen
Sluit het jaar in stijl af met onze traditionele Lichtjesrondleidingen in het Kasteel.
13, 15, 16 en 17 december

Stap binnen en ontdek de geschiedenis van dit bijna 800 jaar oude kasteel, gehuld in de betoverende gloed van kaarslichtjes. Laat u meevoeren door de unieke verhalen die de geschiedenis vertellen en kom alvast in de kerstsfeer tijdens deze unieke rondleidingen.

De Lichtjesrondleidingen vinden plaats op 13, 15, 16 en 17 december. Mis deze kans niet om Kasteel Duivenvoorde te ervaren in een sfeervolle kerstambiance. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via onze website.

Tickets

Parkeerjaarkaarten en Wandeljaarkaarten worden samengevoegd tot Vriend van Duivenvoorde

Vanaf 1 januari 2024 veranderen de lidmaatschappen van Duivenvoorde. De vertrouwde Parkeerjaarkaarten en Wandeljaarkaarten worden dan vervangen door één enkel lidmaatschap: “Vriend van Duivenvoorde”. Dit vernieuwde lidmaatschap biedt vele voordelen voor bezoekers en ondersteunt tegelijkertijd Duivenvoorde in zijn inspanningen voor behoud en toegankelijkheid. Als liefhebber van Duivenvoorde kunt u nu genieten van dit jaarlijkse lidmaatschap voor slechts 50 euro.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1