<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Debatavond over armoede

Op dinsdag 22 januari a.s. organiseert de Raad van Samenwerkende Kerken te Voorschoten om 20.00 uur in het Bondsgebouw, Leidseweg 100, een Debatavond over de armoede in Voorschoten. Hoewel de economische crisis wat achter de rug is, hebben nog veel mensen moeite om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Wat doen we daar aan? En wat kunnen we er nog meer aan doen? Wethouder Nanning Mol en Tiny de Meijer, een van de twee coördinatoren van de Voorschotense afdeling van Schuldhulpmaatje, zullen hierover met elkaar in discussie gaan. 

In een interview voorafgaande aan deze avond vertelde de wethouder dat met het oog op de armoede in Voorschoten twee doelen heeft. Het eerste is dat hij vooral die mensen wil bereiken die meestal niet worden bereikt. Het tweede is dat hij graag de gemeenschapszin in het dorp wil bevorderen zodat mensen voor elkaar klaar zullen gaan staan.

Waar hij erg blij mee is de Stichting Leergeld. Deze stichting zet zich in voor kinderen tussen 4 en 12 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Vaak kunnen zij vanwege een gebrek aan geld niet meedoen met hun leeftijdgenootjes. Zij krijgen een bijdrage in 'natura'. Dan gaat om geld voor een schoolreisje, een bijdrage voor een laptop, een sportabonnement of zwemlessen voor een zwemdiploma. Nanning Mol hoopt dat Voorschoten over 30 jaar een dorp is voor alle generaties en alle portemonnees.

Tiny de Meijer vertelt dat er per jaar tussen de twintig en dertig nieuwe aanvragen bij Schuldhulpmaatje binnenkomen. Een groot probleem is dat Voorschoten vrij weinig goedkope woningen beschikbaar heeft. Iemand heeft een baan en een goed huis, maar raakt onverhoopt die baan kwijt. Dan moet er soms een goedkoper huis komen, omdat de huur of de vaste lasten te hoog zijn. De energiekosten kun je verlagen, maar de huur niet. Dan heb je in Voorschoten een probleem.
Wat goed is aan de gemeente Voorschoten is dat zij meedoet aan de Stichting Leergeld. Verder is het o.a. heel fijn dat er een ambtenaar voor preventie is, een sociaal raadsvrouw en een formulierenbrigade.

We hopen op een mooi debat. De leiding daarvan is in handen van de katholieke pastoraal werker Dirk Gudde.

Freek Bakker


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten