Afbeelding
Foto: Vincent Basler Rijnlandroute.nl

Corbulotunnel en N434 gaan op 5 juli 2024 open

Algemeen Regio nieuws

Na 7 jaar bouwen is de datum bekend waarop de nieuwe N434 bij Leiden geopend wordt. Alle partijen die nodig zijn voor de openstelling, zoals de aannemer Comol5, Rijkswaterstaat, de veiligheidsregio, de hulpdiensten, de verkeerscentrale en de gemeenten zijn erop gericht om op 5 juli 2024 de slagbomen te kunnen openen. Dan rijden de eerste auto’s over de nieuwe provinciale weg en door de Corbulotunnel. Dat staat te lezen op de website van de Rijnlandroute

Het gaat dan om een ongeveer 2,5 kilometer lange tunnel onder Voorschoten door en een verdiepte ligging van 1,4 km langs de Stevenshof in Leiden. De N343 sluit met twee nieuwe knoppunten aan op de A4 en A44. 

Voordat het zover is, moet er nog een aantal belangrijke stappen worden gezet, laat de aannemersorganisatie weten. Onlangs is het uitgebreide testprogramma in de tunnel gestart. Daarnaast is het belangrijk dat medewerkers van verschillende organisaties, zoals de verkeerscentrale in Rhoon, de brandweer, politie en ambulancedienst, opgeleid worden om na de openstelling de tunnel te kunnen beheren en om te kunnen handelen bij incidenten en calamiteiten. Daar hoort ook een uitgebreid trainings- en oefenprogramma bij. 

Ten slotte is er, voordat de tunnel en verdiepte ligging echt open mogen, een openstellingsvergunning nodig. Om deze procedure soepel te laten verlopen zijn de afgelopen maanden zeer regelmatig overleggen gevoerd met de verschillende betrokken partijen. 

Fietsen en lopen door de tunnel
Voorafgaand aan de openstelling voor het verkeer, krijgen geïnteresseerden nog de kans om een kijkje in de tunnel te nemen. Op 22 en 23 juni 2024 organiseert de provincie Zuid-Holland ter gelegenheid van deze belangrijke mijlpaal het unieke tweedaagse RijnlandRoute Festival waarin beleven en bewegen centraal staan.

Met de opening van de tunnel en de N343 gaat het tweede deel van de in totaal drie projecten open voor verkeer. Afgelopen voorjaar werd de Ir. Tjalmaweg in Katwijk al geopend. Voor het derde deel, de Europaweg, loopt de aanbestedingsprocedure. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1