Afbeelding
Foto: PR

Gemeente Voorschoten maakt extra budget vrij voor duurzaamheidsleningen

Algemeen Gemeenteberichten

Particuliere woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen, kunnen een duurzaamheidslening afsluiten bij de gemeente Voorschoten. Dat kan voor maatregelen die energie besparen en duurzame energie opwekken. Maar ook voor aanpassingen vanwege het veranderende klimaat, zoals een groen dak. Voor die lening gelden gunstige voorwaarden. De gemeente Voorschoten trekt er 600.000 euro voor uit.

 Vanaf 2020 kunnen woningeigenaren een duurzaamheidslening afsluiten. Maar door de grote belangstelling was het fonds al snel leeg. Door de nieuwe storting in het fonds van 600.000 euro kan de gemeente nieuwe aanvragen accepteren.

 Zonnepanelen, isolerende maatregelen en duurzame verwarming

“Veel inwoners gebruiken de lening voor zonnepanelen”, weet wethouder Hubert Schokker. “Hoewel zonnepanelen financieel meestal aantrekkelijk zijn, is de investering vaak een drempel om tot aanschaf over te gaan. Met de duurzaamheidlening verlagen we deze drempel. Verder zien we dat de regeling steeds meer wordt gebruikt voor isolerende maatregelen of duurzame verwarming. Ook dat zijn belangrijke bijdragen op weg naar een duurzaam Voorschoten. Fijn dat we inwoners met deze duurzaamheidsleningen kunnen tegemoetkomen.”

 Ongeveer 70 leningen

Uitgaand van een gemiddelde lening van 9.000 euro, kan de gemeente ongeveer 70 leningen verstrekken. Leningen tot 7.500 euro moeten binnen tien jaar worden terugbetaald. Voor leningen boven dat bedrag geldt vijftien jaar. De maximale lening is 25.000 euro, het minimum is 2.500 euro. Inwoners kunnen de lening aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-financieringsregeling/196.

 Nationaal Warmtefonds

Voor inwoners met een verzamelinkomen tot 60.000 euro per jaar is het gunstiger om een energiebespaarlening af te sluiten bij het Nationaal Warmtefonds. Dan geldt namelijk een rentetarief van 0%. Het Nationaal Warmtefonds werkt in opdracht van de Rijksoverheid. Kijk voor meer informatie op www.warmtefonds.nl/particulieren.

 Voorschoten voor duurzaamheid

Nog meer duurzame initiatieven zijn te vinden op www.voorschotenvoorduurzaamheid.nl. Dat is het platform waar inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers duurzame initiatieven plaatsen en nieuws daarover delen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1