Afbeelding

Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten

Algemeen

Op 10 februari 2024 beleefden 130 bezoekers bij PJPJ in het Cultureel Centrum Voorschoten een zeer geslaagd concert, waarin een fijne combinatie van jazztraditie en vernieuwing te horen was. Bandleider en jazzgitarist Pantelis Protopapas (Griekenland) trad samen op met Gaspard Berton op piano (Frankrijk), Arjun Ramdas op contrabas (India) en Nikolas Tsangaris op drums (Cyprus). De bandleden studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Pat Metheny, jazzgitarist, lijkt de grote inspiratiebron van de bandleider voor zowel de speelwijze als de composities. Deze kenmerken zich door elementen van de swing jazz te combineren met stijlen als folk, country, pop en heel soms met ongewone maatsoorten. Dit alles werd moeiteloos gecombineerd door het zeer muzikale samenspel van de 4 musici. Ze luisterden alert naar elkaar en waren tegelijk spontaan en ondersteunend. Al met al is dit het resultaat van een jarenlange focus op dit repertoire, waardoor de musici nu de vaak 15 minuten lange composities met een overgave weten te spelen.

Naast eigen composities speelden ze ook iconische composities van hun helden: Pat Metheny (Bright Size Life), Steve Swallow (Falling Grace), en Chick Corea (Windows). De muziek van dit quartet werd goed ontvangen door het PJPJ-publiek, waar aandachtig wordt geluisterd en solo’s applaus krijgen. Mede daardoor kunnen ze hun muziek verder ontwikkelen. De laatste compositie van dit zeer mooie concert ‘Mind Trip’ is goed te beluisteren op YouTube, live opgenomen in de nieuwe opnamestudio van het Conservatorium, in Amare in Den Haag.

PJPJ helpt jazzstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag met het opdoen van podium-en presentatie-ervaring en draagt op een sfeervolle en laagdrempelige manier bij aan het bevorderen van live jazzmuziek en daarmee aan het culturele leven in Voorschoten.

Reserveer alvast in de agenda het volgende jazzconcert op 23 maart 2024. Dan komt de Big Band van het Koninklijk Conservatorium Den Haag naar Voorschoten! Mis dit niet! Kijk op www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 4 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 13 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42