Afbeelding
Foto:

Gemeente Voorschoten start nieuw initiatief: Samen Gezond Voorschoten

Algemeen

Gemeente Voorschoten geeft maandag 12 februari in het Cultureel Centrum het startschot voor een langlopend initiatief: Samen Gezond Voorschoten. Dit initiatief wordt gedragen door lokale organisaties, verenigingen, vrijwilligers en de gemeente. Iedereen en alle inzichten zijn welkom zolang het maar hetzelfde einddoel heeft, namelijk ‘samen voor een gezond Voorschoten’.

Samen Gezond Voorschoten zet zich in voor verschillende programma’s, van een kansrijke start in het leven, mentale gezondheid, mantelzorg, valpreventie, en van overgewichtpreventie tot alcoholproblematiek. Maar ook een gezond leefklimaat en een gezonde leefomgeving die uitnodigen tot bewegen en ontmoeten zijn belangrijke onderwerpen. Het startschot van Samen Gezond Voorschoten wordt gegeven met de informatiemarkt ‘gezond ouder worden’ op 12 februari in het Cultureel Centrum van Voorschoten.

 Wethouder Hubert Schokker: “Ik ben trots op Voorschoten! Trots op alle organisaties, verenigingen, vrijwilligers en goede initiatieven die er al zijn. En wat is het mooi dat we de komende jaren de krachten nog meer bundelen. Gezamenlijk willen wij zoveel mogelijk faciliteren dat alle inwoners van Voorschoten gezond kunnen opgroeien, leven en ouder worden. Hiermee geeft de gemeente invulling aan het nationale Gezond en Actief Leven Akkoord. Daarom starten wij in 2024 met de oprichting van deze vereniging: ‘Samen Gezond Voorschoten’.”

Inspiratiemarkt voor iedereen
Ben jij ook benieuwd hoe je gezond ouder kan worden? Of wil jij weten hoe jij anderen zoals bijvoorbeeld je ouders of buren hierbij kan helpen? Kom dan maandagmiddag 12 februari tussen 13.00 en 17.00 uur naar de inspiratiemarkt van Samen Gezond Voorschoten in het Cultureel Centrum, Pr. Marijkelaan. Maak kennis met eenvoudige valtechnieken, speel een potje golf, leer reanimeren of krijg tips over gezond ouder worden van ergo- en fysiotherapeuten. Bij de stands van de sportschool en buurthuizen leer je over alle leuke activiteiten die je in Voorschoten kunt doen. De toegang is gratis!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.samengezondvoorschoten.nl of volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes. Wil je een bijdrage leveren aan dit initiatief? Mail dan naar info@samengezondvoorschoten.nl

 

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 12 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37