Afbeelding
Foto:

Elektrische auto opladen voor je eigen deur!

Algemeen Persberichten Politiek

Persbericht VVD Voorschoten

Veel inwoners van Voorschoten hebben de overstap naar elektrisch rijden al gemaakt en velen overwegen dat te gaan doen. Tegelijkertijd hebben de meeste inwoners van Voorschoten geen oprit om op eigen terrein een laadvoorziening te realiseren. Laadkabels over de stoep leggen is, in verband met de veiligheid, niet toegestaan. De VVD Voorschoten nam daarom in het voorjaar van 2023 het initiatief voor een motie om de zogenaamde “kabelgoottegel” aan te gaan bieden aan de inwoners van onze gemeente. Dit is een tegel met een uitsparing en rubber afdekstrip waarin ook dikkere laadkabels makkelijk en veilig weggelegd kunnen worden. 

Jaap Haubrich, VVD Voorschoten: “Iedereen met een elektrische auto maar zonder eigen oprit weet dat gebruik maken van publieke laadpalen de nodige nadelen heeft. Met deze kabelgoottegel kan je voor je eigen deur opladen. Bijkomend voordeel is dat mensen die ook zonnepanelen hebben dat kunnen doen met de door hun zelf opgewekte stroom. We waren dan ook zeer blij dat onze motie hiervoor in de raadsvergadering van juni 2023 unaniem werd aangenomen!”

Het college heeft het initiatief van de VVD daarna omarmd en is voortvarend te werk gegaan met het oppakken van deze uitdaging. Deze week worden de eerste kabelgoottegels in gebruik genomen bij een tiental adressen in Voorschoten die deelnemen aan een pilot die een jaar gaat duren. Daarna wordt bekeken of en onder welke voorwaarden deze voorziening aan iedereen aangeboden kan gaan worden. 

Haubrich: “De VVD Voorschoten ziet graag dat we als gemeente niet alleen inwoners vertellen wat er allemaal niet mag met betrekking tot laden in de openbare ruimte, maar dat we ook proactief een optie aanbieden hoe het wel kan! Zeker omdat de verwachting is dat het huidige aantal openbare laadpalen door de netcongestie in onze regio niet of nauwelijks nog zal kunnen groeien. We zijn dan ook optimistisch dat na deze pilot vele inwoners van Voorschoten van deze mogelijkheid kunnen gaan profiteren en ook de overstap naar elektrisch rijden kunnen maken! 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 5 uur geleden
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 17 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 19 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 21 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje gisteren