Afbeelding

Veel activiteiten bij landelijke opschoondag in Voorschoten

Algemeen

Persbericht GroenLinks 

Op zaterdag 23 maart is de landelijke opschoondag in Voorschoten niet onopgemerkt voorbij gegaan. De gemeente had een kraam op het Treubplein waar afvalgrijpers en -ringen werden uitgedeeld, naast natuurlijk afvalzakken. GroenLinks ging met 35 Voorschotenaren en de wethouder op pad om het station van Voorschoten en delen van de Bloemenwijk en Boschgeest van zwerfafval te verlossen. Daarnaast waren er nog een aantal particuliere initiatieven in het dorp.

GroenLinks Voorschoten organiseert al een jaar of zes opschoonacties in Voorschoten. Deze keer was de belangstelling groot te noemen met naast fractie, bestuur en leden van GroenLinks ook deelname van de PvdA, overige inwoners van Voorschoten en wethouder Schokker. In de voorbereiding hadden we al geconstateerd dat grote delen van de Bloemenwijk en Boschgeest er behoorlijk netjes bij liggen. Toch waren ook daar, naast de parkeerplekken rondom het station, wel een aantal hotspots te zien. De oogst was in aantal groot, in volume iets minder omdat we vooral veel sigarettenpeuken en kleine metalen en plastic deeltjes hebben gevonden. Niettemin waren er ook enkele opvallende items, zoals delen van een fiets, en gevulde zakjes met (waarschijnlijk) xtc. Vooral naast het hek van de spoorlijn en bij de Regenboog school en buurtcentrum de Boschbloem werd er veel zwerfafval geraapt.

Door een goede samenwerking met de gemeente konden deelnemers zonder afvalgrijper ook voorzien worden van opruimmaterialen en volwaardig meedoen. Wethouder Schokker was zeer behulpzaam, naast het opruimwerk, door te zorgen dat het afval vlak in de buurt in een restafvalcontainer weggegooid kon worden.

Een volgende opruimactie zal waarschijnlijk medio mei gehouden worden, hou die berichten in de gaten!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Als je twee autodeuren nodig hebt..... 16 uur geleden 1
Het lijkt erop of de band tussen Voorschoten en Schoten in Vlaanderen weer aangehaald worden.
Schoten (B) wil stedenband met Voorschoten weer aanhalen 7 mei, 14:47 1
Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 6 mei, 22:06
Afbeelding
Raadszaal in de olie 6 mei, 16:10 1
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 6 mei, 14:52 1