Afbeelding
Foto: Gemeente Voorschoten

Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen

Algemeen Gemeenteberichten

Wethouder Paul de Bruijn heeft op 15 april namens gemeente Voorschoten een handtekening gezet onder het gemeentelijk samenwerkingsconvenant van de Hollandse Plassen. Hij sluit hiermee aan bij gemeenten als Alpen aan den Rijn, Aalsmeer, Teylingen, Haarlemmermeer en Nieuwkoop. 

Platform de Hollandse Plassen zet zich met ondernemers en gemeenten in om het Hollandse Plassengebied verder te ontwikkelen en te bouwen aan bereikbaarheid en naamsbekendheid. Dat gebied betreft Braassemermeer, Kagerplassen, Loosdrechtse Plassen, Nieuwkoopse Plassen, Reeuwijkse Plassen, Vinkeveense Plassen, Westeinderplassen, maar ook Vlietland. Geen gebied is zo veelzijdig qua aanbod en cultuurhistorie als de Hollandse Plassen. Het is groter dan de Friese meren en centraal gelegen tussen de grote steden.

Voor Voorschoten heeft de samenwerking potentie. De wethouder: “Met onze ligging aan de Vliet, tegenover Vlietland en bestaande plannen vanuit de ontwikkelvisie centrum, met daarnaast ook aandacht voor de Hollandse Plassen-ontwikkeling in de regionale investeringsagenda van Holland Rijnland, biedt dit kansen voor het stimuleren van de mogelijkheden van pleziervaart en de lokale Voorschotense economie.”

Zie ook www.ervaardehollandseplassen.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37