De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees. Foto's: Cirkelbus Voorschoten

Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer

Algemeen Regio nieuws

De Cirkelbus brengt doordeweeks abonnees van en naar hun gewenste bestemming binnen Voorschoten, maar als de bollenvelden in bloei staan, organiseert de Cirkelbus ook nog eens een toertocht voor liefhebbers van die bollenvelden. Op 13, 14, 20 en 21 april reden twee volle cirkelbussen door de velden tussen Rijnsburg, De Zilk en Noordwijkerhout en bezorgden de inzittenden veel kijkplezier.

Abonnees die zich voor de bollentocht had opgegeven, werden thuis opgehaald en vanaf 9.30 uur reden twee Cirkelbussen via een speciaal uitgezette route door de bollenvelden. Daarbij werd de drukte rondom de Keukenhof zorgvuldig vermeden en ook wegafsluitingen vanwege het bloemencorso op 20 april vormden geen belemmering. 

Door het warme en natte weer waren helaas veel hyacinten en narcissen al over hun hoogtepunt, maar de tulpenvelden stonden nog volop in bloei.

Smakelijke afsluiting
Na een kleurrijke tocht van ruim anderhalf uur, stopten de Cirkelbussen bij restaurant Het Haagse Schouw voor een kop koffie en een gebakje, wat iedereen zich erg goed liet smaken. Het was een smaakvolle afsluiter van een wederom geslaagd uitje. Of zoals een van de deelnemers treffend verwoordde: ‘Ik ben zo blij met de Cirkelbus, zonder hen had ik dit prachtige uitje niet kunnen meemaken, ik heb er echt van genoten!’

Aanmelden voor de Cirkelbus
De Cirkelbus, al ruim dertig jaar gerund door meer dan 70 vrijwilligers, is bestemd voor de oudere (60+) inwoners van Voorschoten. De Cirkelbus vervoert van deur tot deur met slechts één voorwaarde, u moet zelfstandig kunnen in- en uitstappen.

Wilt u ook genieten van het gemak van de Cirkelbus, meldt U zich dan telefonisch aan als abonnee bij het Meldpunt van De Cirkelbus op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur op nummer 071 562 22 67.

Wilt u als vrijwilliger bij de Cirkelbus aan de slag, bijvoorbeeld als chauffeur, neem dan ook contact op via nummer 071 562 22 67.

Nieuws overzicht

Aat Stahlie draagt de voorzittershamer over aan Wilma Zoetemelk. Foto Willem van der Graaf
Wilma Zoetemelk volgt Aat Stahlie op als nieuwe voorzitter van de VOV 8 uur geleden 5
GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten gisteren 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1