Allemaal geslaagd! De rijvaardigheid van de chauffeurs van de Cirkelbus is perfect! Foto: Henri Schrama
Allemaal geslaagd! De rijvaardigheid van de chauffeurs van de Cirkelbus is perfect! Foto: Henri Schrama

Opfriscursus rijvaardigheid voor chauffeurs Cirkelbus

Algemeen Regio nieuws

Al meer dan dertig jaar verzorgt de Cirkelbus vervoer op maat voor oudere dorpsgenoten binnen de gemeentegrenzen van Voorschoten. Zo’n zeventig vrijwillige bestuurders, begeleiders en planners zorgen ervoor dat de vier zevenpersoonsbusjes van maandag tot en met vrijdag Voorschotenaren op hun plek van bestemming brengen. 

Op 9 en 23 september volgden alle chauffeurs een opfriscursus rijvaardigheid, georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. De opfriscursus rijvaardigheid omvat meerdere onderdelen. Voor aanvang van de cursus moesten alle chauffeurs hun ogen laten testen en konden daarvoor terecht bij Bentley Opticiens en Optiek Terhorst in de Schoolstraat. In Buurthuis De Boschbloem werden de opfriscursussen gehouden.  “Ik was verbaasd en verrast over de professionele aanpak van deze opfriscursus”, vertelt Rob van Hilten, vanaf januari 2023 chauffeur op de Cirkelbus, “en ofschoon ik eigenlijk geen twijfel had over mijn rijvaardigheid, is het toch prettig wanneer dit officieel bevestigd wordt.”

Reactietest, proefrit en
verkeersregelupdate

“Allereerst werd onze reactiesnelheid getest,” vervolgt Rob, “door op een rempedaal te trappen wanneer je op een beeldscherm het woord ‘stop’ voorbij zag komen. En dat binnen 60/100e van een seconde!

Vervolgens maakten we onder toezicht van een instructeur van VVN een rit door Voorschoten waarbij we uiteraard diverse kruispunten, rotondes en snelheidsdrempels van Voorschoten aandeden.

Abonnees kunnen met een gerust hart de Cirkelbus bellen 


Als afsluiter kregen we een update van verkeersregels en dat was uitermate handig, zeker gezien de enorme toename van e-bikes in het verkeer. Alle deelnemers hebben de opfriscursus goed doorlopen, dus onze abonnees kunnen nog steeds met een gerust hart de Cirkelbus bellen om naar de supermarkt, de VOV, de fysiotherapeut of naar vrienden en familie gebracht te worden.”

Wilt u gebruik maken van de service van de Cirkelbus of wil je toetreden tot de enthousiaste groep van vrijwilligers? Bel dan naar 071 - 562 2267 of stuur een mailtje naar secretariaat@cirkelbus.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 15 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 20 uur geleden
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 20 uur geleden 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 21 uur geleden
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1