Bert van Leeuwen in het tenue Alped'Huzes 2024
Bert van Leeuwen in het tenue Alped'Huzes 2024

Voorschotense deelnemers bereiden zich voor op de Alpe d’Huzes

Algemeen

Nog een maand te gaan en dan gaan de 5000 deelnemers aan de Alpe d’Huzes fietsend of wandelend de uitdaging aan om zes keer via 21 haarspeldbochten en 1100 meter klimmen geld in te zamelen voor het KWF Kankerfonds. Onder hen ook een aantal Voorschotenaren, één van hen, Bert van Leeuwen, stuurde ons de foto’s van de voorbereidingen op het evenement, want reken maar dat zo’n zware uitdaging de nodige voorbereidingen vereist! ‘Vorige week hebben de deelnemers in Papendal hun koerskleding en de routekaart af kunnen halen’, vertelt hij. ‘We hebben nog een maand om te trainen, naast de wekelijks fietstochten doen wij, vandaag 5 mei, ook mee aan de Elfdorpentocht die de Toerclub Stompwijk voor de 31e keer organiseert, een mooie voorbereiding op de uitdaging die ons op de Alpe d’Huez te wachten staat’.

Help de Voorschotense deelnemers met een financieel steuntje in de rug
Via onderstaande QR codes en op pagina 47 van de Voorschotense Krant van maart, zie: Voorschotense deelnemers aan de Alpe d’Huzes 2024 leest u hoe u de Voorschotense deelnemers aan de Alpe d’’ Huzes kunt steunen bij hun poging zoveel mogelijk donorinkomsten te verwerven voor KWF Kankerbestrijding.

Artikel Voorschotense Krant maart: 
Op de donderdag 6 juni 2024 vindt opnieuw de Alpe d’HuZes plaats, het jaarlijks evenement waarmee geld wordt opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ fietsen, lopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot maximaal zes keer op en af. Sommigen alleen, anderen met een team. 

Het evenement is niet alleen een sportief gebeuren, het vele, meestal uitbundig in Oranje uitgedoste, publiek zorgt voor een enorme happening op de berg, die ook wel de ‘Hollandse berg’ wordt genoemd, verwijzend naar de prestaties van Nederlandse wielrenners in de Tour de France. Maar liefst acht keer stond een Nederlandse wielrenner als winnaar van een etappe op het erepodium.

Onder de 5000 deelnemers aan de Alpe d’Huzes bevinden zich ook een aantal Voorschotenaren. Naast de sportieve prestatie die zij gaan leveren, hebben ze ook de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld voor onderzoek naar kanker te verzamelen. In totaal is de beklimming bijna 14 kilometer lang, met 21 haarspeldbochten en een stijgingspercentage van 7,9%. In totaal klimmen de deelnemers meer dan 1100 meter vanuit het dal, dat op 723 meter ligt, naar de top op 1860 meter.

Als redactie van de Voorschotense Krant nemen wij ons petje af voor de prestatie die zij gaan leveren! Wij hebben hen graag in de gelegenheid gesteld om hun QR actiecode op deze pagina te plaatsen en hopen dat onze lezers deze deelnemers een handje helpen om een mooi bedrag aan het KWF te kunnen doneren.

https://www.jambooty.be/nl/document/2343085  (zie pagina 47)

De deelnemers 2024 hebben elkaar kunnen ontmoeten in Papendal bij het ophalen van de koerskleding
1100 meter klimmen, 21 haarspeldbochten
Reza Farsi
Sonja en Frans
@teamjur
Wim List
Team Pascalle
Bert van Leeuwen

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 22 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1