5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing Foto: Erwin Kessing

Deelnemers Alpe d’Huzes stuur ons je actie qr- code!

Algemeen

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij dit jaar voor de 17e keer zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Ook dit jaar doen er weer een aantal deelnemers uit Voorschoten deelnemers.

Deelnemers aan het evenement betalen 150 euro inschrijfgeld en er wordt van hen verwacht dat zij en minimaal een donatiebedrag van 666,66 euro ophalen. Elke euro die gedoneerd wordt aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds gaat direct en voor 100% naar kankeronderzoek. De actie ‘Opgeven is geen optie’, heeft in 2023 €17.022.738 opgebracht. 

Alpe d”Huzes is een evenement waar 5000 deelnemers, jaarlijks op de eerste donderdag van juni fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen beklimmen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%.

Fietsers gaan die dag maximaal zes keer omhoog en wandelaars maximaal drie keer. De eerste groep start om 04.30 uur beneden aan de berg in Bourg d’Oisans en de finish is boven op de Alpe d’Huez. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijke laatste klim en de finish sluit dan om 20.00 uur.

Alpe d’Huzes pagina in de 
Voorschotense Krant
Graag willen wij een steentje bijdragen door in de Voorschotense Krant van maart een actiepagina maken, waar alle Voorschotense deelnemers hun QR doneeractie code voor kunnen insturen. Op die manier kunnen onze lezers eenvoudig, door het scannen van de actiecode van de deelnemer van hun keuze, een sponsorbedrag overmaken. Je kunt je actiecode sturen naar: redactie@voorschotensekrant.nl, graag onder vermelding van Alpe d’Huzes.

Inschrijven als deelnemer is helaas niet meer mogelijk het maximale aantal van 5000 deelnemers is bereikt. Begeleiders van de deelnemers kunnen zich nog opgeven voor de Alpe d’Huzus, de koers die de woensdag voor evenement plaatsvindt, het is de bedoeling dat die deelnemers de berg één keer beklimmen.

Op de website www.opgevenisgeenoptie.nl lees je alle info over dit evenement. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 13 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42