De VoorschotenLoop is op 24 maart. Inschrijven kan vanaf nu. Tekst: Mathieu Hilgersom
De VoorschotenLoop is op 24 maart. Inschrijven kan vanaf nu. Tekst: Mathieu Hilgersom Foto: Jan Schouten

27ste editie van De VoorschotenLoop op zondag 24 maart

Sport Sport

De VoorschotenLoop op zondag 24 maart belooft ook dit jaar een mooi hardloopfestijn te worden. Het programma voor deze 27ste editie is ten opzichte van de afgelopen jaren niet gewijzigd. Dit betekent dat de deelnemers opnieuw kunnen kiezen voor de GeZZinsloop (1,25 kilometer), 5 kilometer, 10 kilometer en 10 Engelse Mijl. De inschrijving is geopend. 

Nu het Zorg en Zekerheid Circuit even stil heeft gestaan na de afgelasting van de Valentijnsloop op zondag 11 februari is er vanuit de klassementslopers extra veel interesse om deel te nemen aan De VooschotenLoop. 

Traditioneel verschijnen er ook veel ‘losse lopers’ aan de start. Zij kunnen zich tot en met zaterdag 23 maart online inschrijven via www.voorschotenloop.nl of tot een half uur voor de start in de kantine van Voorschoten’97. De kosten bedragen 10 euro voor de 5 kilometer, 12 euro voor de 10 kilometer en 14 euro voor de 10 Engelse Mijl.

Een grote groep beginners en gevorderden van Voorschoten’97 behoort tot deze ‘losse lopers’. Zij sloten zich aan het begin van dit jaar aan bij de hardloopcursus. De clubtrainers hebben deze lopers in tien weken klaargestoomd voor De VoorschotenLoop. Zij beleven op zondag 24 maart hun ‘moment of fame’.

GeZZinsloop
De GeZZinsloop vormt traditioneel de aftrap van het gezellige evenement. De kinderen van 6 jaar tot en met 9 jaar zijn om 10.15 uur (na het startschot van Zorg en Zekerheid Circuit-voorzitter Wim van der Krogt) als eerste aan de beurt, gevolgd door de jeugd van 10 tot en met 12 jaar om 10.35 uur. Deelname is gratis en voorinschrijven is niet nodig.

Kinderen kunnen hun startnummer ophalen op zaterdag 23 maart tussen 9.00 uur en 11.00 uur of op zondag 24 maart tussen 9.30 uur en 10.00 uur in de kantine van Voorschoten’97. Ook papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen gratis meelopen. Bij de finish wacht een mooie medaille en een heerlijk portie poffertjes.

De 10 kilometer en 10 Engelse Mijl gaan om 11.00 uur van start. De deelnemers aan de 5 kilometer (11.15 uur) vertrekken als laatste. Wethouder Hubert Schokker verzorgt het startschot. Op het huldigingsplein zorgt Blaaskapel Redelijk Onverantwoord voor een mooi onthaal. Bovendien krijg je als finisher bloemzaadjes en een mooie polaroidfoto mee van jouw prestatie.

Prijzen
Net als voorgaande jaren strijden de Voorschotense deelnemers om de titel Kampioen van Voorschoten. De snelste man en vrouw uit het dorp op elke afstand worden na afloop in het zonnetje gezet. Bovendien zijn er drie prijzen voor de eerste finishers voor elke afstand, bij zowel de mannen als vrouwen.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.voorschotenloop.nl

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37