64-jarige Thomas uit Voorschoten deed mee aan B&B Vol Liefde. Door het razend populaire programma wordt hij dagelijks op straat herkend. Foto: PR
64-jarige Thomas uit Voorschoten deed mee aan B&B Vol Liefde. Door het razend populaire programma wordt hij dagelijks op straat herkend. Foto: PR

Voorschotense Thomas: “B&B Vol Liefde heeft mij tóch aan de liefde geholpen”

Algemeen

Het populaire tv-programma B&B Vol Liefde heeft veel Nederlanders wekenlang bezig gehouden met hun liefdesavonturen. Eén van de deelnemers was Thomas (64), die vanuit Voorschoten naar Frankrijk afreisde om B&B-eigenaar Petri te ontmoeten. “Toen ik hoorde dat ik was uitgekozen om bij Petri langs te komen, vroeg ik mijzelf wel even af wat ik in godsnaam had gedaan”.

door Rosanne Peters, Voorschotense Krant

Hoe ben je in Voorschoten terecht gekomen?
“Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, maar heb ook in Purmerend, Almere en Leiden gewoond. Door de liefde ben ik in Voorschoten terecht gekomen! Een buurman vroeg mij destijds te helpen met de website van de ijshal in Leiden. Als ICT’er kon ik daar prima bij helpen en via die klus leerde ik een leuke vrouw uit Voorschoten kennen. Na een tijdje was ik vaker bij haar thuis dan in mijn eigen huis en trok bij haar in. Na zes jaar ging die relatie uit maar weg uit Voorschoten wilde ik niet. Het is een super gezellig dorp!”

Begin dit jaar heb je je opgegeven bij B&B. Hoe is dat gegaan?
“Het programma is opgenomen tussen half mei en eind juni. Eind mei ging ik naar Petri en ben ruim een week gebleven. Toen ik de oproep van Petri zag wist ik al dat het geen liefde op eerste gezicht zou zijn. Maar je weet het nooit, liefde kan altijd groeien. Toch voelde het een beetje als een blind date, omdat je je keuze baseert op een filmpje van nog geen minuut. Maar mijn droom om een Bed & Breakfast te hebben maakte dat ik toch de gok wilde wagen. Toen ik later hoorde dat ik door Petri was uitgekozen, vroeg ik mijzelf wel even af wat ik in godsnaam had gedaan. Op tv komen was toch niks voor mij?”

Hoe heb je dit avontuur ervaren?
“Uiteindelijk heb ik het vreselijk naar mijn zin gehad, ook al zat er geen liefde in. De ervaring met Petri, maar ook de sfeer met de hele cameraploeg en andere betrokkenen was heel goed. Dat ik zelf graag het positieve en het leuke ergens van inzie, ook al kan het spannend zijn in een nieuwe omgeving, helpt natuurlijk ook. Achteraf gezien vind ik dat ons verhaal negatiever in beeld is gebracht dan het daadwerkelijk was. Ook Petri is op tv en social media negatief neergezet, dat is niet leuk. Iedereen heeft een mening, maar mensen kennen het hele verhaal niet. De sfeer tijdens mijn laatste paar dagen in Frankrijk bijvoorbeeld, leek een stuk slechter dan het was. Ook in de laatste aflevering waarin ik vertrok, kwam het over alsof ik ‘zielig’ was. Als je dat achteraf ziet, zit je wel even tenenkrommend op de bank. Ik begrijp dat goede kijkcijfers belangrijk zijn, maar ik heb gewoon een hele leuke week gehad! Na de opnames waren sommige stukjes daarvan ook voor mij nog een verrassing. Petri en ik werden beide wel eens apart genomen om voor de camera iets te zeggen, als je dan achteraf Petri hoort zeggen dat ze mij toch wel een saaie Piet vond, zit je wel even met je wenkbrauwen omhoog.”

Hoe voelt het om ineens herkend te worden op straat?
“Ik dacht dat er bijna niemand naar dit programma keek, maar daar bleek ik flink naast te zitten! Veel collega’s, familieleden en mijn tennismaatjes waren door mijn deelname toch wel heel nieuwsgierig geworden. Op straat krijg ik regelmatig een duim omhoog, verbaasde of vertwijfelde blikken of spreken mensen mij aan. Ik krijg veel leuke reacties, terwijl ik mij ook bewust ben van de narigheid op sociale media. Ik krijg wel eens wat doorgestuurd, maar ik hou mij daar liever niet mee bezig.”
Heb je inmiddels de liefde 
gevonden?
“Ik heb na Frankrijk nog een aantal brieven gekregen van vrouwen, maar daar heb ik niks mee gedaan. Door mijn deelname aan B&B is het vuur tussen mij en mijn ex-vriendin weer aangewakkerd. We waren al twee jaar samen, maar besloten een pauze in te lassen. We spraken elkaar wel via Whatsapp, maar door B&B Vol Liefde werd dat steeds meer. Het programma heeft mij misschien geen Bed en Breakfast vol liefde opgebracht maar het heeft mij tóch aan de liefde geholpen!”


Nieuws overzicht

Afbeelding
Weer deuren en motorkap gestolen van auto bij station 14 uur geleden 8
Drumfanfare Laurentius is kampioen der lage landen!
Laurentius kampioen der lage landen show 18 uur geleden
Afbeelding
Programma Filmtheater 20 mei, 14:07
Afbeelding
PJPJ JazzFest, met jong talent, jonge professionals en professionele hoofdact 20 mei, 14:04
Afbeelding
Fuchsia stekkenmarkt 20 mei, 14:00