Afbeelding

Honden juichen, maar het kost geld

Column

Ik schrijf dit stuk terwijl het nog campagnetijd is en u ontvangt deze krant als de verkiezingen net hebben plaats gevonden. Alle reacties hebben we dan ook al op de tv kunnen zien. Deze  dagen is het dus nog campagne voeren en ik moet nu nog flyers uitdelen, bij het kraampje staan en actief zijn op de sociale media. Dat kost tijd, je wordt er ook wel wat moe van, maar het hoort bij het politieke werk, ook als je met pensioen bent. 

Hier in Voorschoten haalde het aangenomen voorstel van Voorschoten Lokaal en PvdA de media, de hondenbelasting gaat worden afgeschaft. Voor de bazen van honden een prettig iets en ook mijn katten zijn het er toch wel mee eens. Punt is natuurlijk wel, hoe gaan we dat betalen? 

Als ik het goed begrijp gaat de OZB voor niet-woningen, denk hierbij aan gebruikers/eigenaren van bedrijfsruimtes en verenigingsgebouwen, worden verhoogd. Ik hoorde daar begrijpelijk ook al meteen klachten over. De een gaat dus voor de ander betalen. Als je aparte belastingen afschaft, is de knop van de OZB, de enige knop die overblijft om aan te draaien, tenzij je uitgaven omlaag brengt, maar dat ligt al helemaal gevoelig.

En dan gaat het in de Raad van Voorschoten net als bijna overal in Nederland vooral over goed wonen en dus huizen bouwen. Het gaat er over dat wat ouderen kleiner willen gaan wonen en daarmee ruimte geven aan jongeren. 

Het Burgerinitiatief Knarrenhof wordt terecht mee genomen in het verder ontwikkelen van de woonvisie even als de zogeheten flexwoningen. Dat is goed, maar ik blijf roepen, ga nu eens beginnen met Starrenburg 3, want dan komen we echt verder.

Helma Neppérus
Oud-Kamerlid en
raadslid voor de VVD

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1