<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Hans Rasch per 2020 nieuwe voorzitter Museum Voorschoten

  Cultuur

Het bestuur van Museum Voorschoten heeft het voornemen om per 1 januari 2019 drie nieuwe bestuursleden te benoemen. Hans Rasch wordt vice-voorzitter en zal eind 2019 de huidige voorzitter, René van der Smeede, opvolgen. Erik Hennevanger wordt penningmeester en volgt in die functie Kees Scholtes op. Reinier van't Zelfde wordt bestuurslid met als aandachtsgebied het collectiebeheer van het museum.

Hans Rasch heeft een ruime bestuurlijke ervaring en kent Voorschoten vanuit vele functies. Zowel op vrijwilligersterrein als politiek. Recentelijk was hij wethouder van de gemeente Voorschoten met o.a. erfgoed, onderwijs en jeugd in zijn portefeuille.

Erik Hennevanger heeft vanaf 1986 een rijke historie als penningmeester van Voorschotense organisaties. Zo was hij penningmeester bij Stichting Scouting Voorschoten (Leif Erikson en Kimball O'Hara), de Dierenbescherming afdeling Voorschoten, de Speelotheek en de Stichting Senioren Voorschoten (Seniorenmagazine). In 2011 werd hij verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar.

Reinier van 't Zelfde is informatie-architect bij het RKD– Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis Hij werkt al een ruim aantal jaren als vrijwilliger bij Museum Voorschoten en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het collectiebeleid en de aanschaf van voor Voorschoten relevante objecten.

René van der Smeede, voorzitter van Museum Voorschoten, zegt over de voorgenomen benoemingen: " Ik ben er eigenlijk wel trots op dat Museum Voorschoten in staat is geweest drie mensen met een indrukwekkende staat van dienst te interesseren voor een bestuursfunctie. Het geeft toch aan dat we de afgelopen jaren er in zijn geslaagd een succesvolle onderneming op het gebied van cultuur en cultureel erfgoed op te bouwen. Ik dank Kees Scholtes voor zijn grote inzet van de afgelopen jaren en ben blij dat hij heeft aangegeven om als vrijwilligers van het museum zijn ervaring en kwaliteiten nog ter beschikking te stellen. Wat mijzelf betreft zal ik te zijner tijd met gemengde gevoelens afscheid nemen van het bestuur. Ik zal het bestuur en de vrijwilligers enorm missen maar rationeel ben ik ervan overtuigd dat organisaties gedijen bij een periodieke vernieuwing aan de top. Met de nieuwe benoemingen gaat Museum Voorschoten een mooie toekomst tegemoet".


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten