OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Canon van Voorschoten nu online

Cultuur

Voorschoten - In de bibliotheek Voorschoten lanceerde woensdagavond wethouder Marcel Cramwinckel de website www.canonvanvoorschoten.nl. De website waar op een toegankelijke manier de geschiedenis van Voorschoten wordt weergegeven.

De canon van Voorschoten is een uitwerking van een concreet idee uit de toekomstvisie 2025,  zoals die in december 2014 aan de raad is gepresenteerd. Aan de hand van tijdvakken wordt in de canon uitgelegd wat de belangrijkste gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken, voorwerpen en monumenten zijn in de geschiedenis van Voorschoten. Het laat zien waarom Voorschoten geworden is, zoals het is. Onmisbaar daarbij is natuurlijk de paardenmarkt, maar ook de vele buitenplaatsen, de onderwijsinstituten als Noorthey en Berestijn, en de Heren van Wassenaar, de stichters van kasteel Duivenvoorde.

Het Lokaal Erfgoed Platform, dat de gemeente adviseert en ondersteunt bij de uitvoering van het erfgoedbeleid, heeft de website voor de canon ontwikkeld. Een redactie bestaande uit leden van het LEP, specialisten en vrijwilligers hebben de pagina's met teksten en afbeeldingen gevuld. Inmiddels zijn de tijdvakken van de 17de eeuw en 20ste eeuw aardig gevuld. De Canon is geen statisch document. Er blijft gewerkt worden aan het verder vullen van de website met bijzondere verhalen uit de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen (1000-1500). Ook mensen die menen iets aan de canon toe te kunnen voegen, door middel van verhalen en of foto's over de geschiedenis van Voorschoten zijn van harte welkom dit aan de redactie van de canon voor te leggen (voor contact zie de website www.canonvanvoorschoten.nl. 

Na afloop van de presentatie werden de aanwezige leden van de redactie van de website door de wethouder met bloemen bedankt voor hun belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de canon van Voorschoten. Zie ook: www.canonvanvoorschoten.nl en volgende maand de Voorschotense Krant van december.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00