Camerata Delft speelt ook nog op 2 december.
Camerata Delft speelt ook nog op 2 december. Foto: Marjolein

Mini-opera Camerata Delft

Cultuur

'Ik heb in tijden niet zo gelachen, zeker niet bij een concert!', 'Dat zijn echt hele goeie musici' en (twee dagen later): 'ik ben nòg aan het nagenieten!' - zomaar enkele reacties op de première van Bach's Mini-Opera's in Voorschoten afgelopen vrijdag. Op zondag 2 december om 11.00 uur heeft u nog een kans om Wendy Roobol, Sinan Vural en Adrian Fernandes met instrumentalisten van Camerata Delft te zien en horen in deze eigentijdse, hilarische productie in regie van Annechien Koerselman in Het Kruispunt. (Waarschuwing: kan gevaarlijk zijn voor getrouwde mannen)

Regisseur Annechien Koerselman over Bach's mini-opera's:
'Camerata Delft brengt twee beroemde wereldlijke cantates van Johann Sebastian Bach (BWV 211 Koffiecantate en BWV 212 Boerencantate) als mini-opera's ten tonele. Want in tegenstelling tot zijn kerkelijke cantates raken deze rechtstreeks aan het weelderige aardse bestaan, en nodigen daarmee uit tot een liederlijke vertolking.

In de Koffiecantate staat het gevaar van de verlokkingen des levens centraal. Dat wil zeggen: koffie. Dat klinkt ons nu wellicht wat onwezenlijk in de oren, maar ten tijde van Bach zag men grote gevaren in dit bruine goedje. Voor vrouwen en kinderen was het zelfs verboden. Het nuttigen van koffie mag dan heden ten dage een ingeburgerd fenomeen zijn, dat betekent niet dat daarmee andere gevaren ook zijn uitgebannen. In zijn zwakheid blijkt de mens nog maar al te gemakkelijk voor verleidingen te kunnen zwichten. Zo kent iedereen bijvoorbeeld wel iemand in zijn omgeving die aan zijn mobiele telefoon vastgekleefd lijkt te zitten.
En ook in de Boerencantate blijkt de moraal niet altijd even hoog in het vaandel te staan. Daarin volgen we twee volkse types, die de bloemetjes buitenzetten tijdens de nationale feestdag. Want de verjaardag van je baas moet tenslotte groots gevierd worden. Een dag niet gefeest is een dag niet geleefd!'

Kaarten kosten €20,- / Vrienden van Camerata Delft en van WAD €18,- / Kinderen €7,50
Reserveer snel uw kaarten via reserveren@cameratadelft.nl
Tip voor Delftenaren: Kijk goed op blz 21 van Delft Op Zondag van 25 november j.l. voor nog meer korting.

Liever een iets traditionelere Bach?
Kom dan op 7 december naar het Weihnachtsoratorium XL in Rotterdam. Collegium Delft begeleidt het Toonkunstkoor Rotterdam en vier topsolisten in alle zes de cantates onder leiding van Maria van Nieukerken.
Heel traditioneel wordt deze uitvoering overigens ook niet ... Laat u verrassen!  

Nieuws overzicht

Afbeelding
GroenLinks- PvdA: Let there be light in Voorschoten! 2 minuten geleden
Afbeelding
Hoe minder energiegebruik? 22 minuten geleden
Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 6 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad gisteren
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind gisteren