Afbeelding

Kasteel Duivenvoorde gaat weer open!

Cultuur Kunst & Cultuur

Het museumseizoen 2019 op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten wordt op zondag 14 april feestelijk geopend. Families zijn de hele middag welkom in het park en in het kasteel waar de gloednieuwe tentoonstelling Macht en Onmacht. Verborgen verhalen op Duivenvoorde voor het eerst te bezoeken zal zijn.

Kasteel en parkbezoek voor jong en oud
Op zondagmiddag vanaf 13.00 uur zijn er ieder uur (familie)rondleidingen door het kasteel. 
Om 14:00 uur start een begeleide wandeling over het landgoed. Tickets voor de rondleidingen worden via de webshop en in de kasteel- en landgoedwinkel verkocht. De benedenverdieping van het kasteel, incluslief de prachtige Marotzaal waar u een drankje kunt nuttigen, is ook toegankelijk voor bezoekers die geen rondleiding volgen. 
Voor een parkbezoek worden de tickets verkocht bij de automaat naast de poort naar de Leidse tuin. In het park kunnen kinderen een paastak versieren en bij goed weer zijn er buitenspelletjes. 
Ook bij de Hof van Duivenvoorde bent u welkom voor een hapje en drankje.

Macht en onmacht
In de tentoonstelling van dit seizoen komen de kasteelbewoners van Duivenvoorde van de afgelopen eeuwen tot leven. Verborgen verhalen over adellijke eigenaren en hun familieleden die door speurwerk in de archieven weer tot leven zijn gewekt. De bewoners van Duivenvoorde stonden maatschappelijk hoog in aanzien. Dat bracht naast macht ook onmacht met zich mee. Unieke voorwerpen uit het depot en bijzondere bruiklenen illustreren deze historische en persoonlijke verhalen. In het park zijn opmerkelijke locaties gemarkeerd, zoals het voormalige paardenkerkhof en de vroegere ijskelder. Een wandeling in het park maakt uw bezoek aan Duivenvoorde compleet.

Bezoek
De tentoonstelling is van 14 april t/m 27 oktober 2019 met een rondleiding te bezoeken, iedere dinsdag t/m zondag om 14:00 en 15:30 uur. Tickets voor deze kasteelrondleidingen kunnen online via de webshop worden gekocht. Ook in de kasteel- en landgoedwinkel zijn tickets verkrijgbaar maar dan bestaat het risico dat de gewenste rondleiding vol zit. 

Ticketprijs volwassenen: € 12,50 / kinderen: 13-16 jaar: € 5,00 / kinderen 5 t/m 12 jaar: € 3,00 . 
Voor museumkaarthouders en kinderen tot 4 jaar zijn de museumtickets gratis.
Meer info over het programma van dit seizoen op www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/ 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1