<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

19 oktober: Oorlogsherinneringen inbrengen in Museum Voorschoten

  Cultuur

Tastbare herinneringen aan de oorlogsjaren worden op 19 oktober door deskundigen beoordeeld in Museum Voorschoten. De meest aansprekenden worden opgenomen in de tentoonstelling die het Museum Voorschoten in 2020 organiseert.

Op 5 mei 2020 staat heel Nederland stil bij 75 jaar vrijheid. Dit is een goed moment voor Museum Voorschoten om te kijken naar de oorlogsperiode in Voorschoten. Dat doet het Museum Voorschoten met een tentoonstelling en meerdere evenementen tussen februari en eind mei 2020 over het dagelijks leven in Voorschoten, onder het motto: Dorp in Oorlog.

Het is inmiddels 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam en ook Voorschoten in vrijheid kon beginnen aan de wederopbouw. 

De oorlogsgeneratie sprak weinig over die duistere periode. Daarvoor waren de wonden te vers en de herinnering te pijnlijk. Vaak werd vele jaren later, soms pas uit de nalatenschap, dat de tweede of derde generatie kennis nam van de impact van de oorlog op de inwoners en het dagelijks leven.

Dagboeken, foto's, brieven en voorwerpen kwamen uit zolders en oude koffers en bieden postuum een inkijk in het dagelijks leven van toen.

Het Museum Voorschoten, op de Voorstraat 17, houdt op 19 oktober van 15.00 tot 16.00 uur een open huis waarin u uw oorlogsherinneringen kunt inbrengen en laten beoordelen door een deskundig gezelschap. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten