Foto: de Toonzetter
Foto: de Toonzetter

BACH, RACHMANINOFF EN TSJAJKOVSKI IN WZC ADEGEEST

Cultuur Kunst & Cultuur

Door ziekte van de pianiste, Sharon Niessen, speelde op 10 november alleen de cellist, Camillo Cabassi van het Maggiore Piano Trio in het woonzorgcentrum adegeest. Pianist Sander Lekkerkerk en de sopraan Albina Gitman waren gelukkig bereid gevonden om aan het programma deel te nemen.  Er werden werken uitgevoerd van Bach, Rachmaninoff en Tsjajkovski in een goed bezocht Adegeest. Door de musici werden de stukken naar behoren toegelicht. 

Het concert begon met een suite van J.S. Bach door de cellist. Deze Suite nr  1 in G major was van een ongekende schoonheid en diepgang. Daarna zong de sopraan liederen van Rachmaninoff (lied van een soldaat) en Tsjajkovski (5 romances over ongelukkige liefdes) onder begeleiding en heldere uitleg door de pianist Sander Lekkerkerk. Het waren gewoon mooie 'liedjes' die goed vertolkt werden.

Na de pauze soleerde Sander Lekkerkerk met werken van Brahms (intermezzo op 118 no 2), Scriabin ( etude op 2 no 1) en Glinka-Balakirev( L'aloulette). Ten slotte eindigde de cellist met een mooie Suite nr 2 in D mineur van J.S. Bach.

De staande ovatie die het pianotrio aan het slot kreeg was dan ook dik verdiend. Daarna volgde de rituele bloemenhulde . Als dank speelde de pianist met de cellist een toegift n.l.  Fantasiestücke, II. Lebhaft, van Robert Schumann.

Zo kwam er een einde aan een zeer genietbaar klassiek concert in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium 'Geef Adegeest vleugels'. 

In het gastenboek staan vele positieve reacties waaronder:"Alweer een bijzondere middag; Een prachtig concert, op het laatste moment 'geregeld' Een aaneenschakeling van muzikale hoogstandjes van grote klasse; Mooi gevarieerd concert.; Namens de groep Zoeterwoude mooie sopraan en zong erg mooi. De pianist speelde ontspannen en luchtig en de cellist idem geweldig weer. "

Het volgende zondagmiddagconcert in de reeks 'Geef Adegeest vleugels' zal plaatsvinden op 8 december met Calle Real die een Kerstconcert zal uitvoeren.
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 8 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 12 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24