6, 11 juni, en 14 juni : De Beentjes van Sint-Hildegard
6, 11 juni, en 14 juni : De Beentjes van Sint-Hildegard

Het filmtheater pakt de draad weer op, programma juni

Cultuur

Beste bezoekers,

Na een verdrietige en spannende tijd mogen we weer voorzichtig uit onze huizen om weer een beetje te genieten. Ook de bioscopen mogen op 1 juni weer open, zij het beperkt. Dat is precies wat we van plan zijn: een voorzichtige start met de nodige aanpassingen om te voorkomen dat we corona weer een kans geven. Hieronder staan de maatregelen die we hiervoor nemen.

Minder plaatsen beschikbaar - toegangskaarten alleen online van tevoren te bestellen - zaalindeling "gestuurd" - beperking van het aantal bewegingen in het theater

Filmtheater Voorschoten volgt de corona-aanpak van de Rijksoverheid/RIVM en gebruikt het protocol dat is opgesteld door de bioscoopbond NVBF als leidraad om een zo'n veilig mogelijke situatie te creëren. Dat betekent onder meer dat per voorstelling maximaal 24 kaartjes beschikbaar worden gesteld in plaats van de reguliere 96. De helft van de rijen wordt gebruikt en er blijven drie stoelen leeg tussen enkele bezoekers of bezoekers die naast elkaar willen en mogen zitten. Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via website filmtheatervoorschoten.nl Aan de kassa mogen namelijk zonder reservering geen kaartjes worden verkocht. In de zaal zullen onze vrijwilligers erop toezien dat de zaalindeling goed verloopt. Kom alstublieft op tijd. Om te voorkomen dat bezoekers in elkaars 1,5 m-zone komen zullen er in het gebouw (eenrichtings) looproutes worden aangegeven. De garderobe wordt niet gebruikt. Jassen worden meegenomen naar de zaal.

De bar in de zaal is open voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauze. - Tijdens de pauze en bij het verlaten van de zaal wordt de bezoekers gevraagd per rij op te staan en de afstandsregel in acht te blijven nemen. Consumpties worden meegenomen naar de zitplaats. De toiletgroepen mogen door 1 persoon tegelijkertijd worden gebruikt. Als u een zwakke blaas heeft, neem dan aub plaats aan de zijkant van een rij.

Basisregels
Vanzelfsprekend worden de basisregels gehanteerd voor vrijwilligers en bezoekers: kom niet bij griep- of verkoudheidsverschijnselen, houd 1,5 meter afstand, hoesten/niezen doet u in de binnenkant van de elleboog, schud geen handen, gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg, was de handen.

Contact
Heeft u vragen of verzoeken mailt u ons dan op avondbios@gmail.com of info@filmtheatervoorschoten.nl

PROGRAMMA
De draad wordt opgepakt waar hij half maart werd neergelegd met de nieuwste Disney-animatie Onward voor de jeugd en de Oscar-genomineerde documentaire For Sama (publieksprijs IDFA, Golden Eye Award in Cannes). Alle films die werden verwacht bij de sluiting komen terug op het programma, waaronder de Oscar-winnende boekverfilming Little Women, De beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers en Johanna ter Steege, op veler verzoek een reprise van 1917 (drie Oscars en twee Golden Globes), de documentaire Mijn Rembrandt van Oeke Hoogendijk met Jan Six. Op de website is meer te vinden over het programma van de komende maand.

Maandag 1 juni, 15.30: For Sama. Documentaire (VK 2020) 100 min. Kijkwijzer: 16. Kaartje: € 8,50

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen. For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Donderdag 4 en zaterdag 13 juni, 20.00, zondag 7 juni, 15.30: Little Women

Drama, romantiek, boekverilming (VS 2020), 135 min. Kijkwijzer: 9. Kaartje: € 8,50

Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Het tijdloze en nog altijd actuele verhaal van Little Women gaat over het leven van de zussen March. Deze vier jonge vrouwen zijn allen vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven.

Met een sterrencast: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet, Laura Dern, Meryl Streep, Chris Cooper, Louis Garrel, James Norton, Tracy Letts, Bob Odenkirk

Vrijdag 5 juni, 20.00: 1917

Op veler verzoek een reprise van deze indrukwekkende film. Drama, oorlog, (VK/VS 2019), 119 min. Kijkwijzer: 16. Kaartje: € 8,50

Van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917. Met: George MacKay, Claire Duburcq, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Colin Firth en Benedict Cumberbatch.

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake's eigen broer.

Zaterdag 6 en donderdag 11 juni, 20.00, zondag 14 juni, 15.30 uur: De Beentjes van Sint-Hildegard Drama (NL 2020), 103 min. Kijkwijzer: AL. Kaartje: € 8,50

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

JEUGD-/FAMILIEVOORSTELLINGEN

Let op: gewijzigde aanvangstijden: één voorstelling per dag!

Op 1, 3, 10,14, 17, 21, 8 juni: Onward (2D) op 24 juni,14.00: Onward (3D) Animatie, familiefilm, komedie (VS 2020 Disney Pixar) 103 min. Kijkwijzer: 6. Afwisselend in 2D en 3D Nederlandstalige versie. Kaartje: € 6,50/ 3D: €7,50

Zie de website voor de precieze vertoningsdata en - tijden.

Twee Elvenbroers hebben geen vader meer, maar als ze 16 zijn geworden laat hun moeder hen een bijzondere toverstaf zien die hun vader hen wilde geven, met een opdracht: zoek de magie in de wereld. Omdat de jongste zijn vader nooit gekend heeft beginnen ze aan een avontuurlijke zoektocht naar een spreuk waarmee ze hun vader voor één dag terug kunnen halen uit de dood. Het gaat alleen niet helemaal zo gepland…

Kaartjes kopen

in onze 'webwinkel'....

Kaartjes kunt u direct via de website kopen. Inloggen is niet nodig, alleen op het bestelformulier uw mailadres correct invullen! U kiest uw film uit de lijst (gesorteerd op datum) en kunt vervolgens het aantal kaartjes kiezen en afrekenen met iDEAL of de Nationale Bioscoopbon.

U ontvangt vervolgens een mail (mogelijk in de Spam-box) met e-tickets om thuis af te drukken of vanaf uw smartphone te laten scannen.

Op die manier bent u zeker van een plaats bij de voorstelling van uw keuze en kunt u na het scannen van uw e-tickets meteen doorlopen naar de zaal. N.B. Het reserveren van kaartjes is sinds de invoering van het bestelsysteem niet meer mogelijk

Afmelden voor de nieuwsbrief?

Wanneer u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen, dan kunt u dit eenvoudig aangeven door onderaan op "unsubscribe" te klikken.  Twitter |Facebook |http://www.filmtheatervoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eerste expositie van De Vertelfotograaf 19 uur geleden
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen 19 uur geleden
Afbeelding
Roep om duidelijkheid 21 uur geleden 3
Afbeelding
Leiderdorper opgepakt voor overval Veurseweg 21 uur geleden
Afbeelding
Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog! 27 jan, 18:51