Verblijf in de bibliotheek per maandag 22 juni weer mogelijk!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Kunst & Cultuur

Verblijf in de bibliotheek per maandag 22 juni weer mogelijk!

  Cultuur

Vanaf maandag 22 juni kun je weer in de bibliotheek komen lezen, werken of studeren en zaken regelen op de publiekscomputers. Naast natuurlijk het uitzoeken van boeken, tijdschriften en films, wat al enige tijd weer kan. Er zijn wel de nodige maatregelen en restricties. 

De medewerkers zijn blij dat de bibliotheek weer 'de fijne plek kan zijn die we gewend zijn! Want het was de laatste tijd wel erg stil en ongezellig in onze mooie gebouwen.'

De werk/studieplekken en publiekspc’s zijn in beperkte mate weer beschikbaar, het leescafé en leesplein worden weer geopend voor de krant- en tijdschriftlezers (alleen met gebruik van door de bibliotheek ter beschikking gestelde handschoenen), kopiëren en printen is weer mogelijk en het vertrouwde bakje koffie kan ook weer gehaald worden.

Op een rijtje wat je kunt doen in de bibliotheek:
-        Inleveren en lenen
-        Reserveren
-        Lidmaatschapszaken regelen
-        Werken aan een publiekscomputer en printen
-        Werken, studeren of lezen op ons leesterras of in het leescafé

Kom zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek en houd minimaal 1,5 meter afstand van medebezoekers, medewerkers en vrijwilligers. 

En verder

Activiteiten en spreekuren bibliotheek weer van start
Nu de coronamaatregelen langzaam soepeler worden, kan de bibliotheek weer activiteiten gaan organiseren. In Voorschoten kunnen bezoekers op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur weer in de bibliotheek terecht voor de Formulierenbrigade en het fysieke Digitale Spreekuur per 7 juli in Voorschoten. Tot en met 17 juli is ook het Spreekuur van SchuldHulpMaatje en Leergeld wekelijks aanwezig op vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur. Aanmelden voor deze spreekuren is verplicht. Dat kan via obvw.nl of aan de balie. Het Juridisch Spreekuur blijft vooralsnog digitaal; aanmelden kan via obvw.nl.

Online Digitaal Spreekuur
Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur kun je telefonisch jouw digitale vragen stellen aan onze digi-vrijwilliger Anja Slegt. Neem contact op via 071 561 63 49. Ook is het mogelijk om je vraag te stellen via onze website.Neem contact op via 071-5616349. Ook is het mogelijk om je vraag digitaal te stellen www.obvw.nl. Je krijgt dan binnen een week maar uiterlijk de volgende dinsdag antwoord.

Lastige formulieren? De Formulierenbrigade helpt je!
Veel mensen vinden het invullen van formulieren, het aanvragen van hulp of toeslagen of indienen van declaraties een hele klus. Veel van deze aanvragen moeten ook digitaal worden gedaan. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Wie het moeilijk vindt om formulieren in te vullen, kan de Formulierenbrigade om hulp vragen. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur staan zij kosteloos voor je klaar. De Formulierenbrigade is er voor alle inwoners van Voorschoten. Vanwege de coronamaatregelen is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan aan de balie van Bibliotheek Voorschoten, telefonisch via 071-5615678 of per e-mail naar voorschoten@obvw.nl.

Herstart Belastingspreekuur - Belastingaangifte 2019 in de bibliotheek
Hulp bij belastingaangifte “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.”Vanwege de coronamaatregelen, zijn de belastingspreekuren in maart abrupt gestopt. Voor de mensen die uitstel hebben gevraagd en hulp nodig hebben bij het invullen van de aangifte 2019, bieden we met hulp van vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar daarom in juli alsnog belastingspreekuren aan.De data waarop u in de bibliotheek terecht kunt, zijn elke dinsdag van 10.00 uur tot 13.00 uur, op 7-14-21 en 28 juli 2020. 

Het is belangrijk dat u een afspraak maakt met de vrijwilligers. Deze afspraak kunt u maken bij de balie van de bibliotheek of via onze website www.obvw.nl. U ontvangt een afspraakbevestiging als de datum en tijd ook daadwerkelijk mogelijk is in de agenda. Zonder afspraak wordt u niet geholpen. Een afspraak duurt 30 minuten.Het gaat om simpele belastingaangiften in box 1 en box 3. Inkomensgrenzen € 35.000 voor alleenstaande en € 50.000 voor gehuwden/samenwonenden. Valt uw inkomen hierboven dan bieden wij geen hulp aan. 

Heeft u vragen? Dan kunt u zich richten tot de bibliotheekmedewerkers of bij Voorschoten Voor Elkaar.Bibliotheek Voorschoten 071-561 56 78 of voorschoten@obvw.nlVoorschoten Voor Elkaar 071-561 90 01<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten