Stoomtrein Katwijk Leiden is weer open. Foto: PR
Stoomtrein Katwijk Leiden is weer open. Foto: PR

Stoomtrein Katwijk Leiden is weer open

Cultuur Kunst & Cultuur

In het weekend van 6 juni jl. heeft Stoomtrein Katwijk Leiden de deuren weer geopend binnen de grenzen van de anderhalvemeter-maatregelen. De kaarten moeten nu vooraf worden gereserveerd via de website. Het internetreserveringssysteem is nu helemaal in werking en alle looproutes en procedures zijn uitgetest. Dit kindvriendelijke museum is nu coranaproof zodat iedereen er veilig terecht kan.

Reserveren
Zolang de anderhalvemeter-maatregel van kracht is, moeten de bezoekers vooraf kaartjes reserveren. Dan kan eenvoudig door hun website te bezoeken via de pagina “Tickets boeken”. Elk gezelschap (gezin/huishouden) krijgt in de trein een eigen privécoupé. Daarom hoeven de bezoekers geen mondkapjes te dragen. Het kopen van een kaartje aan het station is alleen mogelijk als er nog open plaatsen beschikbaar zijn.

Aangepaste dienstregeling
De dienstregeling is aangepast. Zo is de duur van het verblijf beperkt tot 1,5 uur waarvan een treinrit van 30 minuten en een uur voor het buitenterrein en het museum. Ook rijdt de dieseltrein met open-wagens voorlopig nog niet. Om deze reden krijgt u een euro korting op de normale toegangsprijs. Met uw bezoek doet u uw kinderen een groot plezier en helpt u dit museum, dat volledig wordt gerund door vrijwilligers, in deze moeilijke tijden.

Vertrektijden van de trein
De dieseltrein, voorlopig kan er nog niet met stoom worden gereden, vertrekt elk weekend vanaf 11.00 uur elk heel uur. De laatste trein vertrekt om 16.00 uur. Het museum is geopend tot 17.30 uur.

U vindt dit museum bij het Valkenburgse Meer aan de Jan Pellenbargweg 1 te Valkenburg (ZH). Gratis parkeren voor de deur. Meer informatie vindt u op hun website www.stoomtreinkatwijkleiden.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 3 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 9 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 9 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 10 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 10 uur geleden