<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Kunst & Cultuur

Vier vakantie in de Vakantiestraat!

  Cultuur

Nu vanwege de coronamaatregelen een groot deel van de inwoners van Voorschoten thuis blijft en alle zomeractiviteiten zijn komen te vervallen, neemt Bibliotheek Voorschoten het initiatief om van 18 t/m 21 augustus het Oranjeplein te veranderen in een vakantiebestemming: de vakantiestraat.

Vanwege de coronamaatregelen gelden er voor binnenactiviteiten allerlei beperkingen. Buiten is er meer mogelijk. Daarom organiseren we, samen met lokale verenigingen, een gevarieerd programma op het grasveld van het Oranjeplein.

Wat gaan we doen?
De Mirtetak verzorgt 2 workshops Muziek op Schoot, vrijwilligers van natuurcentrum Katwijk gaan een windgong maken van schelpen, er is ruimte voor yoga en fitfiftyplus, we gaan muziek maken met Muziekvereniging Laurentius, Club de Petanque De Six Prêt organiseert jeu de boule wedstrijden, Manege Vreehorst is aanwezig voor een ochtend paardenplezier en we sluiten af met een multiculturele picknick met muziek van JAZZ-O-RAMA.

Het volledige programma vind je op de website www.obvw.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor verschillende activiteiten. Natuurlijk houden we rekening met de corona-maatregelen van het RIVM.

Filmtickets Filmhuis Wassenaar per augustus ook in Bibliotheek Voorschoten verkrijgbaar
Sinds de heropening van Filmhuis Wassenaar in juni mogen wij ons weer verheugen in een steeds groeiend aantal bezoekers. In deze tijd wordt de noodzaak om online tickets te verkopen steeds groter, immers voor de veiligheid van u, onze vrijwilligers en medewerkers gaat de voorkeur uit naar het hebben van zo min mogelijk contactmomenten.Vanaf heden kunnen de tickets voor alle, vanaf augustus vertoonde voorstellingen, in onze vesting in Voorschoten, maar ook online worden gekocht. U kunt naar keuze uw ticket printen of tonen op uw telefoon.De stoelen in de Rob Vellingazaal zijn voorzien van nummers. U koopt dus een stoelnummer.In de zaalplattegrond zijn stoelclusters aangegeven in diverse uitvoeringen. U wordt verzocht een cluster te kiezen die bij de samenstelling van uw huishouden past.Op de website staat aangegeven hoe u dit doet. Op deze wijze wordt de anderhalve meter gewaarborgd.Uiteraard blijft het ook mogelijk om de filmtickets bij de balie van bibliotheek Wassenaar én Voorschoten te kopen.

Digitaal Spreekuur op afspraak in Bibliotheek Voorschoten
Ruzie met je laptop? Een iPad met kuren? Meer haat dan liefde voor je Android tablet, of lijkt het een onmogelijke taak om e-books op je e-reader te krijgen? Onze vrijwilligers van het Digitaal Spreekuur staan klaar om je te helpen! Elke dinsdag vanaf 10.00 tot 12.00 uur kun je terecht in Bibliotheek Voorschoten.

Hulp vragen kan op verschillende manieren:E-Mail: Je kunt je vraag stellen per mail op digitaal@obvw.nl. Onze vrijwilligers nemen dan contact op. Je krijgt binnen een week, maar uiterlijk de volgende dinsdag antwoord.Telefoon: Elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur kun je bellen naar 071-561 63 49. Je krijgt dan direct antwoord.Of je maakt een afspraak op digitaal@obvw.nl en komt langs in Bibliotheek Voorschoten, waar onze vrijwilligers je verder helpen. Neem voor zover mogelijk de apparaten én inloggegevens mee. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen op het Digitaal Spreekuur.

Boekverkoop in Wassenaar en Verrassingstas in Voorschoten
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Zo ook voor een groot aantal boeken. De kasten zitten krap in hun jasje en nieuwe collectie heeft wat bewegingsruimte nodig.Geef jij onze boeken een tweede kans?Vanwege de coronamaatregelen en de beperkte ruimte in Voorschoten is er alléén boekverkoop in Wassenaar vanaf woensdag 15 juli tot en met zaterdag 29 augustus.

In Voorschoten kan je tussen zaterdag 18 juli en zaterdag 29 augustus voor € 3,00 een verrassingstas met afgeschreven boeken reserveren. Je maakt hierin een keuze tussen: jeugdboeken, volwassenen boeken en informatieve boeken. Vul hiervoor het formulier in en onze medewerkers zorgen dat het voor je klaar staat.Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Meer informatie: neem contact op met de vestiging Voorschoten 071 561 56 78 of via e-mail info@obvw.nl.

Leestips: welk boek raad jij aan deze zomer?Ken jij onze leestips al? Boeken die aangeraden worden door medewerkers of bezoekers zetten we in een aparte kast. In elk boek staat wie dit aangeraden heeft en waarom. Zo inspireren we elkaar. Heb jij ook een leestip? Laat ons dan weten waarom juist dit boek een tip is. Wij zorgen er dan voor dat jouw leestip voor iedereen zichtbaar is!Iedereen kan meedoen, jong én oud, en je kunt zowel leesboeken als informatieve boeken tippen. Kom snel naar de bibliotheek en geef jouw leestip door!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten