<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Hoe beleefden kinderen de Tweede Wereldoorlog in Voorschoten? Ontdek het op woensdag 21 oktober van in Bibliotheek Voorschoten. </p>

Hoe beleefden kinderen de Tweede Wereldoorlog in Voorschoten? Ontdek het op woensdag 21 oktober van in Bibliotheek Voorschoten.

(Foto: Bibliotheek Voorschoten)
Kunst & Cultuur

Komende week in de bibliotheek

  Cultuur

Kinderboekenweek - Ontwerp een outfit uit 1850, Ga mee terug in de tijd op het landgoed van prins Frederik! Linda Jansen van Atelier de Paauw neemt je mee terug in de tijd. In 1850 woonde prins Frederik met zijn vrouw en kinderen in Park de Paauw in Wassenaar. Hoe zag zijn leven eruit? Wie woonden er allemaal op het landgoed? Hoe vierden de mensen toen feest? En welke kleren droegen ze? 

Vervolgens ga je als een echte modeontwerper zelf aan de slag! We knutselen outfits en pruiken en kleden hiermee prins Frederik en zijn gezin aan.
Woensdag 7 oktober, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Voorschoten
Kosten: €7,50 (incl. consumptie)Deze activiteit is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Word Legomaster in de bibliotheek en bouw de eerste auto
Bouw je mee? In de herfstvakantie wordt een legoworkshop georganiseerd in samenwerking met Young Engineers. Net als bij de Kinderboekenweek staat geschiedenis centraal. Daarom bouwen we vandaag een van de eerste auto’s. Doe jij ook mee?
Donderdag 22 oktober, van 11:00 tot 12:30 | Bibliotheek Voorschoten. Kosten: €12,- (incl. consumptie)

Voorschoten - Dorp in oorlogstijd
Interactieve ochtend ter gelegenheid van de maand van de geschiedenis
Hoe beleefden kinderen de Tweede Wereldoorlog in Voorschoten? Ontdek het op woensdag 21 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in Bibliotheek Voorschoten.
In een interactief programma maak je kennis met Els, Rietje, Sara, Henk, Kees en Gijs. In 1940 zitten ze bij elkaar in de klas. Hoe merken ze dat het oorlog wordt? Wat maken ze mee? Wat eten ze? En wat gebeurde er in Voorschoten tijdens de oorlog en de bevrijding? Tijdens deze interactieve ochtend kom je erachter!
Woensdag 21 oktober, van 10:00 tot 13:00 | Bibliotheek VoorschotenKosten: € 5,00 incl. consumptieLeeftijd 10 t/m 14 jaar

Cursus Botanisch Tekenen in Bibliotheek Voorschoten
Leer het oude ambacht o.l.v. Janneke van LaarHet maken van een botanische tekening is een oud ambacht. Na het observeren van de groeiwijze van de plant, krijg je inzicht in de details en de opbouw van de kleuren. Door al deze facetten te schetsen en samen te voegen ontstaat de compositie. Daarna wordt de tekening overgebracht op aquarelpapier. Door steeds laagje voor laagje een tea-wash van aquarelverf aan te brengen komt de aquarel tot stand.Janneke van Laar, werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In een cursus van 3 ochtenden, maak je een begin en leer je de fijne kneepjes van dit vak.
Bibliotheek Voorschoten van 10:00 tot 12:00. Cursusdata: 28 oktober, 4 en 11 november
Leden €40,50 / niet-leden € 45,- (excl. materialen, incl. koffie/thee)

Spreekuren op afspraak
Di 06 okt        10.00 uur – 12.00 uur,  Digitaal Spreekuur Voorschoten
Di 06 okt        10.00 uur – 12.00 uur,  Formulierenbrigade Voorschoten
Wo 07 okt      14.30 uur – 15.00 uur, Voorlezen in Voorschoten
Vr 09 okt        10.00 uur – 12.00 uur, Taalspreekuur Voorschoten
Vr 09 okt        13.30 uur – 14.30 uur,  Spreekuur Leergeld en Schuldhulpmaatje
Zo 11 okt        13.00 uur – 16.00 uur,  Bibliotheek Voorschoten geopend


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten