<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Trio 258 speelt op 29 oktober in de Dorpskerk.&nbsp;</p>

Trio 258 speelt op 29 oktober in de Dorpskerk. 

(Foto: De Toonzetter)
Kunst & Cultuur

Herfstconcert in de Dorpskerk met Trio 258

  Cultuur

Komende vrijdag 29 oktober om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) organiseert de Toonzetter een klassiek concert in de Dorpskerk aan het Kerkplein met het Trio 258. Op het programma werken van Haydn, Sjostakovitsj, Schubert en Rachmaninoff. Het concert is voor iedereen toegankelijk. We gaan ervan uit dat u gevaccineerd bent tegen het virus. Kaarten à € 25,- zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Mijn iDé Foto aan de Schoolstraat 184 of via toonzetter@gmail.com. Het aantal kaarten is wel beperkt.

TRIO 258 bestaat uit pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling, drie bevlogen musici met een rijke kamermuziekhistorie in binnen- en buitenland. Het pianotrio vormde zich in 2015 in een sfeervolle repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 in Amsterdam. Op datzelfde adres, enkele verdiepingen lager, werd de cello van Leonard gebouwd door vioolbouwer MaPhieu Besseling, de vader van Leonard. 

Het trio trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, TivoliVredenburg Utrecht, Opéra NaKonal de Bordeaux (Frankrijk) en op festivals als het Storioni Festival.

Geïnspireerd door hun gedeelde passie voor kamermuziek, zijn de leden van TRIO 258 voortdurend samen op zoek naar een zo krachtig mogelijke verbinding met de muziek én met hun publiek. In dit onderzoek schuwen zij het persoonlijke niet; verkennen zij vanuit grenzen van intimiteit en kwetsbaarheid hun liefde voor het repertoire. 

Het trio is op zoek naar een eigen geluid, geïnspireerd op een meer romantisch klankideaal van weleer. Een klank die altijd voortkomt uit dat waar de muziek om vraagt. Daarbij focust TRIO 258 zich met name op de romantiek (1810-1915), een periode waarbij, zeker in vergelijking met de barok en het classicisme, de authentieke uitvoeringspraktik nog minder vaak wordt uitgelicht. Juist uit deze periode bestaan er nog geluidsopnames waaruit in zekere mate af te leiden is hoe er in die tijd gespeeld werd. TRIO 258 laat zich door deze overlevering inspireren: beleving, eigenheid en de zoektocht naar vrijheid in de muziek op de meest grenzeloze manier staan centraal. 

Daarnaast spelen Eduardo en Leonard net zoals de strijkers uit de romantiek op darmsnaren; snaren die sneller ontstemmen, met een grotere uitdaging om te bespelen, maar wel meer mogelijkheden geven op het gebied van klankkleur en articulatie.

Het repertoire van het trio varieert van Haydn tot Fazil Say, met natuurlijk een bijzondere aandacht voor het romantische pianotriorepertoire. De debuut-cd met werken van Rachmaninoff zal in het voorjaar uitkomen.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten