<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Boeken top10: lekker lezen in de zomervakantie

  Cultuur

Dit wordt weer een heerlijke zomer vol (lees)plezier, herinneringen maken en ervaringen opdoen. Neem de tijd en laat je meevoeren in verhalen. Kom je boek halen in de bibliotheek of leen het online als e-book of luisterboek. Voor ieder wat wils! 

Bloedrode midzomeravond –Christoffer Holst
Een zomerse mix van misdaad en romantiek op een Zweeds vakantie-eiland. Het zit Cilla niet mee. Ze is net gedumpt en haar carrière als roddeljournalist verloopt niet zoals ze had gehoopt. Haar droomhuis kan ze niet betalen, maar een piepklein huisje op een volkstuinencomplex op het eiland Bullholmen ligt wel binnen haar bereik. Vanuit Stockholm is het maar een uurtje met de boot en dan is ze in een andere wereld. Beschikbaar als e-book in de Online Bibliotheek.

BBQ – Julius Jaspers
In Masterclass BBQ laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de bbq oneindig kunt variëren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende bbq boeken precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek. Masterclass BBQ biedt voor ieder wat wils! Beschikbaar als e-book in de Online Bibliotheek.

De grote kans van Edsel Bronfman - Daniel Wallace
Romantische komedie over een verlegen kantoorbediende die uit zijn comfortzone stapt en op zoek gaat naar een vrouw. De 34-jarige Edsel Bronfman is er nog niet in geslaagd om het hart van een vrouw harder te laten slaan. OP een dag krijgt hij een telefoontje van een engelachtige vrouw: Edsel heeft een geheel verzorgde vakantie in Florida gewonnen, maar de prijs wordt alleen gegeven aan een verliefde stel. Hij heeft 79 dagen om een vrouw te vinden bij wie de vond overslaat.

Home made - Yvette van Boven
Kookboek met zomerse recepten uit Frankrijk en Nederland, rijk geïllustreerd met werktekeningen en foto’s van gerechten, bereidingswijzen en zomerse taferelen.

Cliënt E. Busken - Jeroen Brouwers
De roman bestaat uit de monologue intérieur van een zieke bejaarde man, E. Busken, die in een zorginstelling hulpeloos zit vastgegespt in een rolstoel. Busken ergert zich aan de infantiele behandeling door het zorgpersoneel, de arrogante houding van de artsen, de alom gebezigde eufemismen, en het domme en irritant gedrag van zijn medebewoners. Daarom heeft bij besloten voortaan te zwijgen. Maar in zijn hoofd formuleert hij de prachtigste volzinnen.

Ik durf niets maar doe alles -Martine Bakker
Martine Bakker besluit om vlak voor haar dertigste haar droom na te jagen: optreden als stand-upcomedian. Toevallig, voor haar, ongeveer het allerengste op aarde. Ze denkt dat als ze dát doet, ze dan alles durft en eindelijk zonder angst kan leven. Wat volgt is een rondreis door het hedendaagse comedycircuit van Nederland. Ze trekt van comedyclub naar podiumvrees en van afgang naar festival. Beschikbaar als luisterboek in de Online Bibliotheek.

Zomer: mijn eerste zoekboek - Amy Cartwright
Het is zomer en Mila en Simon gaan op pad. Naar het park, het pretpark, de dierentuin en het strand. Help je mee de zonnebloem te vinden? Hoeveel vlinders tel je, en wie heeft er een ijsje? Vanaf ca. 3 jaar.

Toen - Jihyun Kim
Een jongetje gaat vanuit de stad op vakantie naar het platteland. Daar geniet hij met zijn hond van de stilte, de zomer, de natuur en een duik in het meer. Vanaf ca. 4 jaar

Brandgevaar! naar een waargebeurd verhaal - Charlotte Habersack
Ben (10) wil er graag bij horen en verzint vaak sterke verhalen. Zo vertelt hij dat zijn vader hijskraanmachinist is en dat hij al vaak boven in de hijskraan is geweest. De stoere jongens willen dat Ben het bewijst op de bouwplaats naast school. Dan gaat iets vreselijk mis. Vanaf ca. 9 jaar.

Summer cocktail: een verhalenbundel
In deze bundel staan zeven nieuwe korte verhalen van Nederlandse chicklitauteurs, onder wie Petra Kruijt, Rianne Verwoert en Iris Boter. Allemaal hebben ze de zomer en vakantie als centraal thema, wat het boek uitermate geschikt maakt als inhoud van de vakantiekoffer. De verhalen bevatten alle alom bekende chicklitingrediënten: ze zijn luchtig, bevatten een flinke dosis romantiek en spreken aan bij een jong publiek. Vanaf ca. 17 jaar

Onbezorgde zomer
Dit wordt een geweldig onbezorgde zomer. Meer boeken, langer lenen en geen boetes met het Onbezorgd abonnement. Word lid en maak direct gebruik van alle mogelijkheden: kom langs in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4 of regel het online obvw.nl/lidworden


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten