Afbeelding

Niels Brandaan Cotterink vertelt De Gelukkige Prins

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zaterdagmiddag 7 januari om 14:30 uur komt verhalenverteller Niels Brandaan Cotterink met ‘De Gelukkige Prins’, een sprookje van Oscar Wilde, naar de Bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. 

Het verhaal gaat over een beeld van een prins belegd met goudblad en edelstenen. Hoog op zijn sokkel staart het beeld uit over de stad. Voordat de prins stierf had hij nog nooit over de kasteelmuren gekeken en wist hij niet hoe de mensen in de stad probeerden te overleven. 

De ouders van de prins waren intens verdrietig en lieten ter nagedachtenis aan hem het beeld maken. Het werd buiten de muren van het paleis geplaatst op een sokkel. Wat niemand weet, is dat de prins voortleeft in het beeld. Uitkijkend over de stad beseft hij dat als hij had geweten van de armoede, het verdriet en de ziekte van de mensen in de stad, hij al zijn rijkdom had uitgedeeld aan degenen die het nodig hebben. Maar nu staat hij vast op zijn sokkel en kan niets anders doen dan huilen. Tot er op een dag een kleine zwaluw langs komt die tussen de gouden voeten van de prins een slaapplekje vindt. De prins vraagt de zwaluw of hij hem wil helpen.

Nog enkele plaatsen beschikbaar
Toegang tot de bijna één uur durende voorstelling is gratis. Leden en supporters van de VKK zijn als eersten in de gelegenheid gesteld plaatsen te reserveren. Er zijn nu nog enkele van de 50 plaatsen beschikbaar. Wilt u daarvan (met eventueel uw kind(eren) vanaf 6 jaar) gebruik maken, geef u dan direct op via tickets.obvw.nl. Bij aanmelden geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt en vol = vol. Na afloop wordt er ook nog een gratis drankje geschonken. 

Het optreden is mogelijk dankzij een subsidie van Gemeente Voorschoten in het kader van de viering van 75 jaar Bevrijding, die voor mei 2020 gepland stond, maar toen niet kon doorgaan vanwege corona. En het is gekoppeld aan de expositie ‘Beelden van Vrijheid’ van de Voorschotense Kunstkring in hetzelfde gebouw, die nog tot en met 17 januari duurt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Schrijf je in voor De VoorschotenLoop! 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel 5 uur geleden
Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00