Afbeelding
Foto: Rob Boel

Feestelijk Nieuwjaarsconcert Harmonie Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zondagmiddag 22 januari organiseerde Harmonie Voorschoten een feestelijk nieuwjaarsconcert in het Bondsgebouw. De muzikale leiding was in handen van dirigent Ivo van Gennip. 

Het concert werd goed bezocht. Speciale gasten in het publiek waren wethouder Hans van der Elst (met o.a. kunst en cultuur in zijn portefeuille) en een groep Oekraïners die kennismaken met het culturele leven in Voorschoten.

Het programma varieerde van licht klassiek tot populair. Het orkest opende met de “Generations Fanfare”, gevolgd door een medley van vrolijke muziek uit de Pixar films. Daarna lieten de leerlingen van het opstaporkest van zich horen. Zij speelden eerst twee eenvoudige muziekstukjes, gevolgd door Michael Jacksons “Man In he Mirror” in een gezamenlijke uitvoering met het grote orkest. Na hun bijdrage gingen de leerlingen in de zaal zitten en vervolgde het grote orkest het programma, met daarin o.a. marsmuziek van John Williams, twee concertwerken van Jan en Jacob de Haan en diverse pop- en filmmuziek.

Een van de hoogtepunten was “The Prince Of Egypt”. Dit concertwerk werd geopend met een plechtige gongslag en een fraaie trompetsolo, waarna het orkest de zaal in oosterse sferen bracht met prachtige melodieën uit de gelijknamige film. Ook de feestelijke muziek uit de musical Mary Poppins en de popklanken van Amy Winehouse deden het goed bij de muzikanten en het publiek.Een klein meisje op de voorste rij danste enthousiast mee op veel van de muziekstukken. Het orkest kreeg na afloop een welverdiend en lang applaus.

Het was kortom een mooie en feestelijke middag, waar de muzikanten en bezoekers met veel plezier op terug kijken.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 13 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 16 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 18 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00