Afbeelding
Foto: PR

Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen

Cultuur Kunst & Cultuur

Tot en met 4 februari zijn het de Nationale Voorleesdagen die jaarlijks gehouden worden om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Voorlezen aan kinderen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen (en ouders) veel plezier. Op de peuterspeelzaal wordt iedere ochtend voorgelezen en op die manier veel aandacht besteed aan de taal(ontwikkeling) van kinderen. 

Op peuterspeelzaal de Hooiberg en de Boerderijk kwam bij de start van de Voorleesdagen Miriam van de bibliotheek Voorschoten het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ voorlezen en laten zien. 

Met de peuters hebben we geluisterd naar het grappige boek over Maximiliaan die een feestje geeft, maar waar alles en iedereen wel heel vies wordt. Dit sloot weer mooi aan bij het thema ‘Wat heb ik aan’ waar we momenteel met de kinderen over lezen, zingen, knutselen en praten; wat doe je aan als je uit bad komt, als het buiten koud is, als je gaat slapen enz.Ook wordt er door ouders veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om tijden de Voorleesdagen het favoriete boek van hun peuter te komen voorlezen in de kring.

Zo maken we er met elkaar een gezellige en leerzame tijd van!

Jacqueline Pluimers
Leidster psz de Hooiberg

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 8 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 8 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 8 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 8 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 14 uur geleden