Pianiste Clara Biermasz brengt samen met violiste Lieke te Winkel een zomerrecital
Pianiste Clara Biermasz brengt samen met violiste Lieke te Winkel een zomerrecital Foto: Julia Wesely

Zomerrecital op Kasteel Duivenvoorde

Cultuur Kunst & Cultuur

Violist Lieke te Winkel en pianiste Clara Biermasz brengen op woensdag 6 september een feestelijk zomerrecital ten gehore in de sfeervolle ambiance van Kasteel Duivenvoorde. Ze spelen werken van Brahms, Chopin, Schubert en Schumann. 

Violiste Lieke te Winkel begon haar opleiding bij Kees Koelmans in Zwolle. Ze won op 16-jarige leeftijd het Internationale Locatelli Concours in Amsterdam. In 1999 won zij het Oscar Back concours en werd haar voor 6 jaar de Stradivarius “Ex Paul Godwin” ter beschikking gesteld. Met deze viool debuteerde ze in het Concertgebouw met het RSO o.l.v. Shlomo Mintz.

In 2007 werd Lieke concertmeester van het “Tonkünstler Orchester Niederösterreich”. Ze leidt sinds 2011 een vioolklas aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen.

Pianiste Clara Biermasz studeerde na haar studie aan het Utrechts Conservatorium verder aan de Liszt Academie in Boedapest en aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Zij treedt regelmatig op als solist en in kamermuziekensembles, is jurylid in internationale pianoconcoursen, heeft een lespraktijk en is artistiek directeur van de in 2015 opgerichte Chopin Stichting Nederland.

Momenteel werkt ze als correpetitor met Lieke te Winkel samen aan de Universität in Wenen.

Aanvang concert: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, entree € 30,00. Meer informatie: www.toonzetter.nl of h.boshouwerkroet@planet.nl, mobiel: 06-25358951> Voorverkoop: Mijn iDé Foto, Schoolstraat 184, 2252 CN Voorschoten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 14 uur geleden
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 19 uur geleden
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 19 uur geleden 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 20 uur geleden
Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 17 mei, 08:49 1