Clara Biermasz geeft op 7 september een pianorecital op Kasteel Duivenvoorde.
Clara Biermasz geeft op 7 september een pianorecital op Kasteel Duivenvoorde. Foto: Julia Wesely

Pianoconcert Clara Biermasz op Kasteel Duivenvoorde

Cultuur Kunst & Cultuur

Concertpianiste Clara Biersmasz geeft op woensdag 7 september, 20.00 uur, een feestelijk zomer pianorecital in de sfeervolle ambiance van Kasteel Duivenvoorde. Zij speelt werken van Chopin. Entree: € 30,-

Het programma ziet er als volgt uit:

Fryderyk Chopin
- Nocturne in C sharp minor Op. Posth.
- Mazurkas, Op.17o Vivo e risolutoo Lento, ma non troppoo Legato assaio Lento, ma non troppo
- Polonaise op. 40/nr. 2- Polonaise op. 26 nr. 2 in es-groot

PAUZE
- Nocturne Op. 55, 1
- Mazurkas, Op.24
- Lento, in g kleino Allegro non troppo, in C Grooto Moderato con anima, in As Grooto Moderato, in bes klein
- Ballade no. 3 in G minor op. 23

De Nederlandse pianiste Clara Biermasz studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, aan de Franz Liszt Academie in Boedapest en aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Daar behaalde zij in 2012 haar Master-diploma met onderscheiding.

Ze won prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder een eerste prijs (VSB prijs) op het Prinses Christina Concours in 1996 (regio noord) en een eerste prijs in Italië bij het internationale muziekconcours “ Premio Citta di Padova 2015”. In 2008 was Clara ook prijswinnaar bij de 18th International Chamber Music Competition in Thessaloniki (Griekenland).

Clara trad in Nederland op in o.a. de Doelen, het Vredenburg Utrecht, het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven en de Hermitage in Amsterdam. Daarnaast trad zij op in o.a. Oostenrijk bij het Chopin Festival Gaming, in het Wiener Konzerthaus, op het Beethoven Festival in Wenen en in Polen in het Chopin Centrum in Szafarnia. Verder trad zij op voor internationale radio- en televisiestations en op prestigieuze festivals, zoals de Settimane Musicali al Teatro Olimpico.

Clara gaf masterclasses voor de Kódaly Society in Wales (UK) en leidt jaarlijks een klas met jonge talenten in Gutenstein (Oostenrijk). Ook is zij geregeld gevraagd als jurylid bij internationale muziekconcoursen. 

Clara is artistiek directeur van de Chopin Stichting Nederland en van het Chopin Festival Nederland. Tevens is zij sinds 2019 vicepresident van de International Chopin Society, die gevestigd is in Wenen. 

Clara kreeg beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting Willem Mengelberg Fonds (2004, 2006, 2008), de Stichting Fonds voor de geld- en effectenhandel, de Stichting A.F.V.O.M.S, de Stichting Vreedefonds en de Stichting Niemeyer Fonds. Daarnaast ontving zij onlangs een beurs van de stad Wenen voor een nieuwe CD opname met werken van Chopin.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.toonzetter.nl of h.boshouwerkroet@planet.nl.nl, tel 0625358951.
Voorverkoopadressen: Mijn iDé Foto, Schoolstraat 184, Voorschoten en bij de drukker om de hoek, Industrieweg 52, Voorschoten, Telefoon: 06 51875468