Afbeelding
Foto: Museum Voorschoten

Workshops in Museum Voorschoten rond het thema ‘onderwijs’

Cultuur Kunst & Cultuur

Deze winter is de expositie ‘Aap, noot, mies – op school in Museum Voorschoten’ te bezoeken. Rond het thema van de tentoonstelling organiseert het museum leuke workshops voor kinderen en volwassenen. 

Op zaterdagochtend 20 januari hebben vijf kinderen deelgenomen aan de workshop ‘Duik in de schooltijd van je opa en oma’. Ze hebben geleerd te schrijven en te tekenen met een kroontjespen en echte inkt. 

In een hoek van de museumzaal is een klaslokaaltje ingericht met een ouderwets schoolbord, waarop de kinderen met krijt konden tekenen. Ze hadden veel lol met de spelletjes van vroeger zoals blaasvoetbal, mikado en natuurlijk knikkeren! Vooral bij dat laatste spel draait het om techniek. 

Meester Jaap heeft een mooi verhaal voorgelezen en tot slot is er een schoolfoto gemaakt in het schoolbankje, helemaal in de sfeer van de jaren ‘50. Het is ook mogelijk deze workshop te boeken als kinderpartijtje. Informeer via info@museumvoorschoten.nl naar de mogelijkheden.

Op vrijdagavond 2 februari geeft Conny van der Krogt, leerkracht aan de Fortgensschool in Voorschoten, een workshop voor volwassenen: ‘Lesgeven in de 21e eeuw’. In een rondje van vier activiteiten ervaren de deelnemers aan de hand van diverse lesmaterialen hoe anno 2024 op een basisschool wordt lesgegeven. Hoe leert een kind in groep 3 lezen? Topografie, maar dan anders: een speurtocht door de wereld. En rekenen saai? Niet op deze manier! 

Zie de website www.museumvoorschoten.nl voor meer informatie en tickets.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Ook in Voorschoten nep wijkagenten actief 23 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag 8 juni open dag Activiteitencentrum Oud Woelwijck 17 mei, 20:06
Antoinette van Dorssen, direkteur Stichting Duivenvoorde heet de genomineerden welkom in de Marotzaal op Duivenvoorde. Foto: VSK
Bekendmaking winnaars VriendenLoterij Kasteelprijs 2024 op Kasteel Duivenvoorde 17 mei, 14:59
Het Ambachts- en Baljuwhuis
Mislukte verkoop AB-huis: een dure les 17 mei, 14:59 2
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek 17 mei, 13:55